• Bemutatkozott a Playdate
  • Ez egy új handheld konzol a Panic-től
  • 2020 elejétől lesz kapható 149 dolláros áron

Egy vadonatúj konzolgépről rántották le a leplet nemrég, amely leginkább a klasszikus handheld-élmény kedvelőit igyekszik megszólítani: a Panic masinája Playdate névre hallgat, és egyszerűsége ellenére több szempontból is igen figyelemreméltó darab.

apro-sarga-es-kurbli-van-rajta-ime-a-legujabb-handheld-konzol-a-playdate.jpg

Az aprócska sárga handheld egy 2.7 colos, fekete-fehér, háttérvilágítás nélküli kijelzőt kapott (ez utóbbi ne tévesszen meg senkit, az e-olvasókhoz hasonló láthatóságot fog biztosítani), 400x240-es felbontással, ami nagyjából négyszerese annak, amit annak idején a GameBoy tudott. A d-pad és a két akciógomb mellett pedig található egy rendkívül szokatlan elem is a konzolon: ez nem más, mint egy tekerhető kurbli (!), ami lényegében egy analóg beviteli eszköznek felel meg.

playdate-controllers.jpg

A Playdate 2020 elején kerül majd forgalomba, 149 dolláros áron, erősen limitált példányszámban. Az első "szezonban" 12 exkluzív játék lesz elérhető hozzá, melyek mindegyike ingyenes lesz, és heti adagolásban érkeznek majd. A hivatalos oldal szerint lesznek köztük "rövidek és hosszúak, tradicionálisak és kísérleti jellegűek" egyaránt, egyelőre azonban nem fedték még fel őket - egyedül a Crankin’s Time Travel Adventure-ből látható egy mozgókép. Annyi azonban kiderült, hogy többek között olyan alkotókról számíthatunk játékokra, mint Takahasi Keita (Katamari Damacy).

Kíváncsian várjuk a további konkrétumokat!