Szegény Ratonhnhaké:ton, kimondhatóbb nevén Connor nem lett túl népszerű a játékosok körében, azt meg kell hagyni. Ezio Auditore da Firenze messze magamögé utasította, valószínűleg Altaïr Ibn-La'Ahad is kedveltebb nála, de már az is biztos, hogy az Assassin’s Creed 4: Black Flag főhőse, az asszaszinok és templomosok harcára nagy ívben tevő Edward Kenway kapitány is megelőzi a népszerűségi listán.

Ezek után nem csoda, hogy Rediten nekiszegezték a kérdést Darby McDevittnek, az Assassin’s Creed-sorozat vezető írójának, miszerint láthatjuk-e még valaha a félig indián Connor bácsit. A válasz tömören: „nem valószínű.” Persze e döntés mögött nem a karakter népszerűtlensége áll, legalábbis ezt állítja McDevitt. A Connor-Haytham-Edward sagát két évvel ezelőtt dolgozták ki, előbb, minthogy bárki is hallott volna Ratonhnhaké:tonról, vagy megismerhette volna a háttérsztoriját. Az egész egyben egy család története, amelynek egyes generációi különböző korból, különböző világokból származnak.

„Connornak megvolt a maga szerepe, akárcsak Haythamnak és most megvan Edwardnak is. Az, hogy Connor történetét nem érzitek teljesnek, nem szerencsés (amit tovább fokoznak a játékosok által megtalált, kivágott dialógusok is), de ez csak azt jelenti, hogy több hely van a fantáziátoknak, amivel kitölthetitek a lyukakat.”

A fene se tudja, ez inkább a történet hanyag kidolgozásának hangzik, semmint a fantázia támogatásának, de ők tudják. Egy biztos, aki csípte Connort, az úgy tűnik, hiába várja visszatértét, akinek pedig nem sikerült megkedvelnie, az örülhet. Viszont mindkét tábornak érdemes nekiülnie a nagypapa kalandjainak az Assassin’s Creed 4: Black Flagban.