A PlayStation platformon lesz érdemes játszani az Assassin’s Creed 4-gyel, ugyanis aki PS3-ra vagy PS4-re szerzi be a játékot, egy sor bónuszmissziót kap. Eme küldetések főszereplője a tavaly kizárólag PS Vita konzolra megjelent Assassin’s Creed 3: Liberation központi alakja, Aveline de Grandpré lesz, akit három küldetésre kísérhetünk el. 

A bónusztartalmakat a Liberation írója, Jill Murray vetette papírra, a nagyjából egy órányi szórakoztatást biztosító munkája pedig egy rövid történet lesz az Assassin’s Creed 4 eseményei közé ékelve, ám azt egyelőre még nem tudjuk, hogy miről fog szólni a sztoriszál. A játék vezető írója, Darby McDevitt csak annyit mondott, hogy valamennyi idővel az Assassin’s Creed 3: Liberation cselekménye után vesszük fel a fonalat, ugyanakkor nem közvetlen folytatásról van szó, csupán többet láthatunk a női assassinból.

Mindezekkel kapcsolatban természetesen jogosan merül fel a kérdés, hogy ugyan mégis miként férhetünk hozzá Aveline memóriájához, erre a válasz pedig a jelenben keresendő. McDevitt felvázolta a helyzetet, s az egész pofonegyszerű, ugyanis csak arról van szó, hogy az ideális memóriák kutatása közben az Abstergo Entertainment pont Aveline egyik leszármazottjának emlékeit vizsgálja -- természetesen a saját, sötét céljai érdekében.

Friss hír még az Assassin’s Creed 4-gyel kapcsolatban, hogy tegnap megkaptuk az első részleteket a multiplayer módról, valamint pár napja már tudjuk az egyébként nagyon barátságos gépigényt is.

Assassin's Creed 4: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2660 MHz, RAM: 3 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 20 GB