Hazánkban nagy népszerűségnek örvendenek a videojátékok alapján készült könyvek, melyek hol jobbak, hol rosszabbak, de valamivel rendre megragadják olvasóikat, mert egyre több ilyen kötetet adnak ki Magyarországon. Előfordul pedig, hogy egy-egy alkotást a rajongók is "meghálálnak" -- ez történt most is, hisz a Fumax gondozásában megjelent Assassin's Creed: Jelenések, mely a Revelations című játék feldolgozása, bekerült a Libri könyváruház Aranykönyv szavazóversenyének tíz legjobbja közé.

A külföldi szórakoztató irodalom kategória persze, csakúgy, mint az egész Aranykönyv, internetes regisztrálók szavazatai alapján áll össze, ami azt jelenti, hogy minden, csak nem releváns a minőség szempontjából. Ennek ellenére figyelemreméltó, hogy a játékosok és az olvasók ízlése mennyire egyezik, illetve hogy előbbiek tábora látványosan egybefolyik az utóbbiakkal.

A Fumax persze örülne neki, ha a Jelenések kiütné a mezőnyből Ken Follet és George R. R. Martin írásait, így arra kér bennünket, hogy egy kósza kattintással segítsük elő a kötet győzelmét. Hogy ebbe beszálltok-e, rajtatok múlik, mindenesetre érdekes lenne látni, ahogy egy játékból írt regény dobogós helyezést ér el.

Assassin's Creed: Jelenések