Egyre több és több anyag lát napvilágot a következő Assassin’s Creedről, amely a legutóbbi pletykák szerint Egyiptomban fog játszódni, ráadásul újra két főszereplőt kapunk a korszakokon és nyílt tájakon átívelő sztorihoz. Most pedig talán egy képet is adhatunk ezekhez a pletykákhoz, amely a Redditen bukkant felé, és az állítólagosan Origins alcímet viselő új Assassin’s Creedhez kötődik.

Ha a kép tényleg az említett játékból van, akkor megerősítést nyert az egyiptomi helyszín, a hajózás lehetősége, mi több a februárban napvilágot látott kép hitelessége is, amin ugyanez az ember látható. Persze, nem győzzük hangsúlyozni, hogy ha tényleg az Assassin’s Creed: Originsből van. Már ha az új Assassin’s Creednek tényleg Origins az alcíme.

assassins-creed-origins.jpg

Igen, ennyire bizonytalan a dolog, de hadd fejeljem meg ezt még néhány pletykával. Állítólag a Black Flag csapatából többen is dolgoznak az Originsen. Ezt is az Anvil motor hajtja, amit úgy próbáltak áttervezni, hogy még gyorsabb, simább legyen az átmenet a szárazföldi és a tengeri részek között. Apropó, a játékmenetet a leírtak szerint úgy érdemes elképzelni, mintha a hagyományos Assassin’s Creedek és a Black Flag keveréke lenne. Természetesen a „közeli jövőt” sem hagyják ki, de Desmond Miles ezúttal sem tér vissza, ugyanakkor érdekes, hogy az egyes helyszíneket akár több különböző korszakban is meglátogathatjuk. Viszont nagyon úgy tűnik, az egyiptomi helyszín lesz a legfontosabb, és a mellékküldetések között lesz krokodilvadászat, de szerepet kap egy egyiptomi királynő is, egy bizonyos Khenut.

Nos, ennyi. Mint látható, pár pletyka egybevág a korábbiakkal, de hogy a valóságban ezek közül mennyi igaz, azt egyelőre még nem tudni. Jó hír viszont, hogy állítólag a marketinggépezet hamarosan elindul, de a teljes leleplezést a Ubisoft az E3-ra tervezi.