• Újabb, méretes szivárgás történet
  • Megint megerősítették az Origins alcímet
  • A két főhőst is, az egyiknek a neve is kiderült
  • Még legalább két folytatást terveznek az Originsnek
  • Görögország lesz a helyszíne az első folytatásnak
  • A játéktér háromszor akkora lesz, mint a Black Flag térképe
  • A rifteken keresztül más korszakokba is eljuthatunk

A Titanicon nem tátongott akkora lyuk, mint amekkora a Ubisoftnál lehet, hiszen úgy áradnak az Assassin’s Creed: Originsről (ez a szivárogtató is megerősítette az alcímet, ami az asszaszinok és a templomosok közti konfliktus eredetére utal) az információk, mintha csak felolvasnák őket. Hivatalosan csak annyit tudunk, hogy még 2018. március 31-e előtt meg fog jelenni, nem hivatalosan meg már ismert az egyiptomi helyszín, állítólag az Eagle Visiont is sasra cserélik (ezzel kapcsolatban a szivárogtató sejtelmesen hallgatott), és úgy hírlik, hogy a játék a Witcher 3 nyomdokaiban lépked.

Most pedig újabb adag információval leptek meg minket. Ezeket természetesen továbbra is érdemes fenntartással kezelni, illetve azt sem árt tudni, hogy enyhe spoilerek is vannak a kiszivárgott anyagban. Na lássuk.

A szivárogtató szerint az első trailer holnap jön – a modern időkre és a karakterekre összpontosít majd –, ez az időpont egybevág a korábbi hírekkel, viszont az első játékmenet-videót csak az E3 2017-en láthatjuk, ahol egy CGI trailerrel is megörvendeztetnek minket.

rumored-assassins-creed-egypt.png

A szivárogtató szerint ez a februárban kiszivárgott kép is valódi.

A játék főhősét Charlotte-nak hívják, de ez a forrás is említi, hogy két főszereplője lesz a játéknak, egy nő és egy férfi. Hogy ez azt jelenti, hogy két karaktert irányíthatunk a múltban, vagy lesz egy a múltban és egy a jövőben, az nem tisztázott. Viszont úgy tűnik, az első Assassin’s Creedek főszereplője, Desmond is visszatér, de nem olyan formában, ahogy számítunk rá. A történelmi alakok közül a forrás Antoninus Pius római császárt említette meg.

A játék 11 szekvenciából fog állni, és minimum 20 óra kell a végigjátszásához (ebben nyilván nincs benne az, hogy az utolsó bigyót is begyűjtöttük, és minden követ felfedeztünk). A játéktér a Black Flag háromszorosa lesz, a római befolyás alatt álló Egyiptomot és a Földközi-tengert foglalja magában. Görögország is benne lett volna a játékban, de azt végül kivágták. A térkép 40%-át teszik ki városok (köztük Alexandria), a legnagyobb akkora, mint Róma volt az Assassin’s Creed: Brotherhoodban. A felfedezés jobbnak ígérkezik, mint amilyen a Brotherhoodban és a Revelationsben volt.

Toborozhatunk majd NPC-ket, a gyűjthető mütyűrök egy része a sztorihoz kötődik. Három képességfára számíthatunk és öt különböző típusú fegyverre – visszatér a klasszikus rejtett penge és újra csak egyet használhatunk. A küldetések változatosak lesznek, a zene pedig az Assassin’s Creed 2-t idézi.

A harci animációk „a Witcher 3 valamivel jobb változatai”, 95%-ban teljesen újak, és csak 5%-ban állnak a régiekből. A parkour mutatványok is sokkal kifinomultabbak lettek, de a falon nem futkározhatunk. Lesz vitorlázás, a játékmechanika a Unity-hez áll közel, például a ruhák átalakításának mechanikáját innen emelték át. A grafika nagyon jó, de azért nem Horizon: Zero Dawn szintű. A Syndicate-ben látott, úgynevezett riftek visszatérnek, négy darabra számíthatunk, és az egyiken át lehetőségünk lesz belekóstolni a napóleoni háborúkba, de Arnót nem irányíthatjuk.

A modern idő az Assassin’s Creed 3-at fogja idézni, ám sokkal nagyobb és interaktívabb lesz, ráadásul nehéznek bizonyulhat azoknak, akik még csak most ismerkednek meg az Assassin’s Creeddel - ennek ellenére a forrás azt állítja, hogy az Origins kifejezetten újoncbarát. Az állítólag sokkolóan jó sztori 10%-a fog itt játszódni. Ugyanakkor nem feltétlen fogják a történet összes szálát az Originsben elvarrni, mert további két játékot terveznek még ugyanazzal a hőssel. Az első folytatás miatt vágták ki Görögországot, mert ez lesz a színhelye az Originst követő Assassin’s Creednek.  És végül: a forrás szerint az Assassin’s Creed: Origins október 31-én jelenik majd meg.

assassins-creed-origins.jpg

Ha igaza van, akkor ez már a második képünk az Assassin's Creed: Originsből.