Idén az Assassin’s Creed 4 és a Liberation HD kiadása mellett egy harmadik játék is készül a Ubisoft népszerű sorozatának keretein belül. Ez az Assassin’s Creed: Pirates címet kapta, s egy felsőkategóriás, okostelefonokra és táblagépekre írt mellékhajtásról van szó, mely még idén ősszel megjelenik.

A játékban egy bizonyos Alonzo Batilla nevű kalózt alakítunk, akik a Karib-tenger térségében igyekszik érvényesülni úgy, ahogy az egy magafajta úriembertől elvárható, tehát lopások és gyilkosságok egész sorával. A fő fegyverünk a játékban a hajónk lesz, s ebből fakadón a szórakozásunk fő és egyetlen forrását is a tengeri ütközetek jelentik. Természetesen a bárkánk fejleszthető, többek között új felszerelésekkel és fegyverekkel, illetve bővíthetjük a legénységet és saját magunkat is edzhetjük perkek beszerzésével, melyek jobb kapitánnyá tesznek minket.

A játék történetével kapcsolatban még a sötétben tapogatózunk, de a Ubisoft annyit azért elárult, hogy a mesés kincs feltárását célzó kalandjaink során a korszak nagy kalózaival mindenképpen összetalálkozunk majd, s mivel egy Assassin’s Creed-játékról van szó, a templomosok is felütik majd az ocsmány fejüket.