• Megérkezett az Assassin's Creed Valhalla 1.0.4-es frissítése
  • A javulás mértéke elenyésző, sőt, PS5-ön rosszabbul fut a játék

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a Ubisoft közzétette az 1.0.4-es sorszámú Assassin's Creed Valhalla frissítést, amely nemcsak néhány hibát javított, de egy választási lehetőséget is pakolt az újgenerációs verziókba, így mostantól eldönthetjük, hogy a felbontást vagy a framerate-et részesítjük előnyben. Ez azonban végül nem teljesen úgy sült el, ahogy arra a többség számított...

A legjobban az Xbox Series S-tulajok jártak, hiszen ott eddig 30 fps volt a maximum, amit produkálni tudott a játék, most azonban bővültek a lehetőségek. Az eddig problémáktól mentes PS5-verzió ellenben a beszámolók szerint rosszabbul fut Performance módban, mint eddig, miközben Xbox Series X-en is minimálisan csökkent csupán a screen tearing jelenség, ami miatt a legtöbben panaszkodtak ezen verzió kapcsán.

A játékosok nyilván igyekeztek rájönni arra, mi okozza a problémát PS5-ön, és úgy tűnik, megvan a megoldás: bizonyára az update beillesztése nem sikerült tökéletesen, ha ugyanis letöröljük teljesen a játékot, majd letöltjük újra a már frissített verziót, akkor megoldódnak az fps-problémák. Ez azonban csak akkor működik, ha digitálisan vásároltuk meg a játékot.