• Szó esett az Assassin's Creed Valhalla teljesítményéről Xbox Series X-en
  • A Ubisoft 4K felbontást ígér, de csak a 30 fps-t garantálja

A régi és az új konzolokat becélzó cross-gen címek között is lesz olyan, amely igyekszik kiaknázni az Xbox Series X-ben és a PS5-ben rejlő extra kakaót - a Codemasters például a DiRT 5 kapcsán úgy nyilatkozott, hogy 4K / 60 fps értékek mellett fog futni a játék a Microsoft konzolján, de 120 fps mód is lesz benne (nyilván kisebb felbontás mellett). Nem minden játékra lesz azonban ez érvényes - a Ubisoft például rendkívül óvatosan fogalmazott az Assassin's Creed Valhalla kapcsán.

assassins-creed-valhalla-a-nextgen-gepeken-is-csak-a-30-fps-t-garantalja-a-ubisoft.jpg

A Eurogamer Portugal kérdésére a fejlesztők elmondták, hogy a játék "legalább 30 fps-sel fog futni" - vagyis ennyi az, amit garantálni tudnak.

"Jelenleg annyit tudunk garantálni, hogy az Assassin's Creed Valhalla legalább 30 fps-sel fog futni. A játék ugyanakkor gyorsabb töltési időkkel rendelkezik majd, így a játékosok elmerülhetnek a történelemben és a világban anélkül, hogy kizökkennének. Végezetül, az Assassin's Creed Valhalla az Xbox Series X által lehetővé tett jobb grafikával is rendelkezni fog, alig várjuk, hogy ámulatba ejtő 4K felbontásban is láthassátok ezt a gyönyörű világot" - nyilatkozta a Ubisoft.

Úgy tűnik tehát, hogy a 4K-val nem lesz gond a nextgen gépeken, a sokak által várt 60 fps-t azonban egyelőre nem merik beígérni a fejlesztők.