• A Paradox Interactive asztali társasjátékokat fejleszt
  • Négy sikercímük kerül Kickstarterre

Olyat láttunk már, hogy asztali társasjátékból készül számítógépes játék (legutolsó és a kiadóval is kapcsolatos példa a Battletech), de ennek a fordítottjára kevés példa van. A Paradox Interactive éves showján került bejelentésre, hogy négy sikeres címük alapján készülhet többedmagunkkal játszható táblajáték, méghozzá az Europa Universalis, a Crusader Kings, a Hearts of Iron és a Cities: Skylines kaphatja meg adaptációját. mindezt pedig szokásukhoz híven egy humoros kis videóval is közhírré tették.

Persze nem szolgaian hű másolatokra kell gondolni, inkább csak a számítógépes játékok tematikáját és mechanikáját ültetik át valamelyest egyszerűsítve a „kartonra”. A megjelenésükre valamikor jövő év folyamán kerülhet sor, feltéve, hogy a Kickstarteres gyűjtés alapján úgy ítélik meg, hogy lehet jövőjük.

A legelőrehaladottabb állapotban a Crusader Kings és a Cities: Skylines áll, ezek játékmenete egyszerűbb is, míg az Europa Universalis (nem véletlenül) egy jóval összetettebb darabnak ígérkezik, a Hearts of iron pedig csak jövőre kerülhet közösségi gyűjtésre. A jövőben pedig további játékokat ültethetnek át, hogy áramszünet esetén se kelljen lemondanunk a hódításról.

europa-universalis-board-game.jpg