James Cameron régóta beszél az Avatar című sikerfilm folytatásáról, amit végre el is kezdtek forgatni. Nem kevesebb, mint négy film fog érkezni folytatásként 2020 decemberétől, melyeknek most a forgatási nehézségeiről - főleg annak technikai részéről - nyilatkozott a rendező Collider-nek. A következő két film szorosan a víz mellett és konkrétan víz alatt fog játszódni, mely megnehezíti a munkát, ugyanis - ahogy Cameron kifejtette - még soha nem használtak 'motion capture' technikát a víz alatt. Ezen a ponton elég nagy problémába ütközött, ugyanis minél élethűbben szeretné bemutatni, hogy mozognak Pandora őshonos lakói - a na'vi-k - a víz alatt.

"A mi motion capture rendszerünk olyan volt, mint bárki másé: kamerák százai rögzítik a mozgást, a lehető legtöbb irányból... Víz alatt azonban rengeteg fals és hibás pontot rögzít a kamera, ami pontatlanná teszi a felvételt... Kicsit olyan, mint amikor a vadászgép infracsapdákat szór, hogy megtévessze a radart.... Másfél éve fejlesztjük a rendszert és most végre eljutottunk oda, hogy meg tudjuk csinálni."

Habár a történetről még mindig nem tudni szinte semmit, az első kép az új, összeségében igen csak fiatal szereplőgárdáról szeptemberben jelent meg. Velük kapcsolatban nyilatkozta Jon Landau producer a következőket: "Ilyen fiatalos eleme még soha nem volt a filmnek. Remélhetőleg miattuk majd kicsit más, energikusabb dinamikája lesz a filmeknek. Ők Pandora következő generációja és fontos szerepük lesz a történet alakulásában, nemcsak a következő, de az összes film folyamán."

avtr-he-bg-03.jpg