Az Activision magára hagyná a SonytNem egy egyszerű eset ez a Bobby Kotick, hiszen tavaly elhatározta, hogy megválik az olyan címektől, amik nem kedveznek a hosszú távú stratégiájuknak, így többek között távozott a Ghostbusters, a Brütal Legend, a Chronicles of Riddick és a WiC: Soviet Assault, továbbá nemrég beperelte Tim Schaferéket a Brütal Legend miatt, majd ezután felröppent az a pletyka, hogy egy fizetős rendszerrel egészíti ki a Call of Duty-sorozat multiplayer szekcióját és így tovább, azonban tegnap az eddigi legdurvább mozdulatát tette meg. A Timesnak adott interjújában ugyanis nyíltan megfenyegette a Sonyt, hogy a cége nem fogja tovább támogatni a platformjaikat, ha azok nem csökkentik a gépeik árát.

A beszélgetés során Kotick elmondta, hogy szerinte a Sony vesztett a lendületéből, és így nem könnyű támogatni őket, majd hozzátette azt is, hogy Xboxra és Wii-re jóval olcsóbb fejleszteni, ráadásul ezek a platformok több pénzt is hoznak vissza.

A vezérigazgató szerint a Sonynak mindenképpen csökkentenie kell a PS3 és a PSP árát, mert ha nem, egyre kevesebb ember fog játékokat venni, ami egyet jelent azzal, hogy a két cég bontja a fennálló kapcsolatát. Ha a dolog nem változik, a szakadás 2010-2011 tájékán következne be, és onnantól kezdve a Sony tulajoknak búcsút kellene inteniük többek között a Call of Duty- a Tony Hawk- és a Guitar Hero-szériáknak, azonban nem eszik olyan forrón azt a kását, hiszen a Sony egy nagyon erős E3-as felhozatallal jelentkezett. Olyan nagy kaliberű, AAA-játékok fognak megjelenni a konzolon, mint a God of War 3, az Uncharted 2, a Heavy Rain, a The Last Guardian és az MGS: Rising, tehát a cég nem vesztett a lendületéből, inkább erősödött.

A japánok válaszolva Kotick fenyegetőzésére elmondták, hogy idén több mint 350 játékot fognak megjelentetni szerte a konzoljaikon, egyszóval nem kell félni, bár tényleg nem ártana egy árcsökkenés, hiszen a 399 dolláros árával a Sonyé a legdrágább asztali konzol, igaz, a Xbox 360 Elit is ugyanennyi, de a redmondiaknak van két jóval olcsóbb kiszerelésük, és akkor a Nintendo Wii-ről nem is beszéltünk. Az pedig ismét egy fájó pont a Sonynak, hogy tavaly 600 millió dollár veszteséget jelzett a játékdivízió, de egy ilyen felhozatal mellett már látszik a fény az alagút végén.