Pár napja röppent fel a pletyka, mely szerint az Activison le akarja lőni a Project Gotham Racing és a Blur játékokért felelős Bizarre Creationst. A sok aggodalmas hírre persze maga a kiadó is reagált, s a hivatalos közleményből kiderült, hogy bár bezárni nem akarják a stúdiót, eladni azért szeretnék.

"Az elmúlt három év során, mióta tulajdonunkba került a Bizarre Creations, az autós játékok piaci értéke erőteljes csökkenést mutatott. Hiába invesztáltunk komoly összegeket egy új IP-be, a Blurbe, a befektetéseink nem térültek meg. Ugyanakkor a Bizarre egy roppant tehetséges csapat, és mivel a gazdasági helyzet megváltoztatta a piacot, keressük a legoptimálisabb lépést a stúdió jövője felé, mely akár egy eladás is lehet."

Félni tehát nem kell, nincs veszélyben a Bizarre, legalábbis nem közvetlenül. A fejlesztők egyébként nem csak a PGR-ről és a Blurről híresek, ők készítették a Sega Dreamcast legjobb autós címét, a Metropolis Street Racert is.

A dolgok egyébként gyorsan haladnak, a Develop szerint máris több kiadó érdeklődik a csapat után, beleértve a Microsoftot is. A redmondi vállalat fellépése logikus lenne, hisz a Bizarre két konzolgeneráción át gyártott nekik exkluzív címeket.

(A képek a Blurből származnak.)