• Jövőre érkezik az Armored Core 6: Fires of Rubicon
  • Ami a játék rendezője szerint nem a Soulsborne címekre épül majd
  • Hanem az elődök mechanikáira, fókuszban az egyjátékos élménnyel

A The Game Awards egyik legnagyobb meglepetése volt az Armored Core 6: Fires of Rubicon bejelentő előzetese, a FromSoftware 1997-ben indult szériája ugyanis tíz évvel ezelőtt, 2012-ben kapott utoljára új felvonást. A japán stúdió az azóta eltelt években a jobbnál-jobb Soulsborne címeivel vált világszinten is ismertté, így könnyen azt gondolná az ember, hogy azok mechanikáira épül majd az új rész, a játék rendezője, Jamamura Masuru viszont az IGN-nek adott interjúban elmondta, hogy erről szó sincs, a jövőre érkező program hű marad az elődeihez. "Nem tettünk erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a Soulsborne-féle játékmenet felé tereljük a programot."

A játék története szerint egy Rubicon 3 nevű távoli bolygón zajlik majd a küzdelem egy titokzatos anyagért, amire megannyi vállalat áhítozik, így természetesen ádáz harcok dúlnak a planétán. Méghozzá mechákkal, hiszen – ahogy az eddigi részekben is – egy óriási gépszörny felett vehetjük át az irányítást. A monstrumot természetesen fejleszthetjük, és részletesen testre is tudjuk szabni, ahogy közelharci eszközök és lőfegyverek is szép számmal akadnak majd. Jamamusa elmondása szerint a fókusz ezúttal a küldetésalapú egyjátékos módon lesz, de az előző részhez hasonlóan tartalmazni fog multiplayer komponenst is, amelyben mindenkinek megmutathatjuk, hogy milyen remek gépet raktunk össze. Pontos megjelenési dátum nincs, de valamikor jövőre érkezik a program, méghozzá PC-re, valamint jelen és előző generációs konzolokra.

Új játékkal jelentkeznek a Dark Souls-játékok fejlesztői, ám ezúttal nem egy soulslike-ról van szó! Ha érdekel az Armored Core 6, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.