Igen érdekes elméletet osztott meg a publikummal az Assassin's Creed 4: Black Flag vezető tervezőjeként elhíresült Jean-Sebastien Decant: szerinte az open world akciójátékok, mint a GTA- vagy az Assassin's Creed-szériák tagjai, egy nap megosztják majd világukat a többi játékossal, összemosva saját játékmechanikájukat az MMOG-knél látott megoldásokkal. Az úttörő pedig nem más lesz, mint a Watch Dogs, aminek multiplayer módja pont erre az elképzelésre épül, és mint ilyen, kiváló támpontot szolgáltat az Assassin's Creed 5-nek (igen, jól olvastátok, 5-nek).

Decant a GamesRadarnak fejtette ki álláspontját, miszerint az open world koncepció egy nap már nem csupán játékműfaji sajátosság, hanem komplett platform lesz, ami túllép a mostani multiplayer és közösségi funkciókon. Mivel pedig az adatlapunkon szereplő Watch Dogs már effelé a koncepció felé tendál (multiplayer gameplay, csak hogy lássátok, miről van szó), illik követni a trendeket, az Assassin's Creed 5 pedig több elemet is kölcsönvesz majd a sci-fi akciójátékból. A tervező állítja: nem akarnak tíz tök egyforma játékot készíteni, hanem mindenből egyre többet kívánnak nyújtani, tehát több testre szabhatóságot, tengeri csatát, lehetőséget -- mindezt úgy, hogy a sorozat gyökerei maradnak a régiek. Az Assassin's Creed 5-ről Decant még annyit mondott, hogy át szeretnék szabni a harcrendszert és a lopakodást, ami, mi tagadás, nem lenne rossz dolog, hisz a sorozat már 2007 óta ugyanarra a "nyomj meg egy gombot, kapsz egy levágott katonacombot" rendszerre alapoz.

Bár a fenti infóáradat kicsit csapongó, sajnos Jean-Sebastien sem fogalmazott tisztábban, szóval nehéz megmondani, mikor beszél pontosan az új Assassin's Creedről, és mikor az elméleti síkon létező, új generációs nyílt platformról. Annyi biztos, hogy az új játék már készül, és hogy sokat merít a Watch Dogsból. S hogy ennek örülünk-e? Nos, bár elvileg már tudnunk kéne a választ a kérdésre, a Watch Dogsot elhalasztották, szóval leghamarabb 2014-ben derül ki, hogy jó ötlet-e meríteni a programból vagy sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!