Az Assassin’s Creed az elmúlt tizenkét esztendő során tüzetes fejlődésen ment keresztül, szemtanúi lehettünk, ahogyan egy egyszerű open word akciójáték lassan lehetőségekkel teli RPG-vé növi ki magát. Mindezek ellenére merész állítás lenne, hogy az egekbe tört franchise élete békében telt, az érdeklődés a Unity-vel és a „minden évre jut egy” szisztematikával egy hirtelenjében lefelé ívelő mélyrepülésbe váltott, ami akár még a sorozat végét is jelenthette volna, ám szerencsére jó atyájuk még időben a fejéhez kapott, érzékelte gyermeke rossz irányba fordultát, és beszüntette a kapkodást és az éves megjelenéseket. Kellett is a lassabb vérserkentés, hisz csak efféleképpen tudtak újfent olyan jól átgondolt és kidolgozott munkákat az asztalra tenni, mint amilyen az Origins és az Odyssey is volt.

Assassins Creed: Legion?

Az Ubisoft sosem titkolta, hogy az utóbbi két Assassin’s Creed játék egy, a már meglévő franchise-on belüli előzmény-trilógia részét képzik, melynek nyitódarabjáról számos pletyka ütötte fel fejét annak idején. Sokáig rebesgették, hogy vajon Egyiptom homokos piramisaihoz, a Balkán-félsziget gyümölcsöző, déli részére vagy a farkasok nevelte Itáliába kalauzolja-e majd játékosait. Az első kettő feltételezést már ki is merítették a trió első és második felvonásai, így kizárásos alapon csak azon ismerős hely maradt, melynek fővárosát már keresztül-kasul parkűrözhettük Ezio társaságában, de annak már lassan tíz éve.

A cím körül füttyögő kismadarak ez idáig jelentősebb százalékban sem alaptalanul daloltak, s ezt jól tükrözi az is, hogy az Odyssey megjelenését megelőző, lábakra kélt pletykák szinte mind egy szálig igaznak bizonyultak. A minap egy újabb ilyen névtelen kismadár röppent az internet ablakába, és tisztán kivehető mód dalolta el, hogy a Ubisoft szülőszobáján lévő csuklyás gyermek a Legion kódnevet kapta, ráadásul azon rajongói teóriával ellentétben, miszerint Japán lesz a soron következő AC helyszíne. Ismét az Ezio bakancstalpa koptatta Olaszországba (valamit Gallia és Germánia egyes részeire) térünk tehát vissza. Ha egészen pontosak akarunk lenni, még jóval Ezio elé, 193-ba.

A 190-es évek kétségtelenül a Római Birodalom és egyben a történelem egyik legizgalmasabb korszaka volt, így azon infómorzsák potenciálja sem elvetendő, miszerint a politika sokkalta nagyobb szerepet fog kapni, mint eddig bármikor, s döntéseink nemcsak karakterünk, de a játék történetére is jelentős hatást gyakorolnak majd. Mint az elődökben, itt is magunk választhatjuk majd meg, hogy a Lucia vagy a Cassius névre keresztelt női vagy férfi karakter bőrébe bújva öltjük magunkra a csuklyát (természetesen egyik opció sem fog jelentős befolyást gyakorolni a játékmenetre), mindemellett a játékmenet alapjai teljesen ugyanazon elven feküdnek majd, mint az utóbbi két részben.

assassins-creed-legion-shot.jpg

Watch Dogs 3: irány London?

Na, de nemcsak a falmászó gyilkosok hírneve előzte meg bejelentésüket, a negyedik ipari forradalom kütyüivel operáló őrkutyák is küldtek egy-két infót az egyik közlekedési lámpán keresztül. Azt írták üzenetben, hogy elhagyják az USA-t és Londonba látogatnak, méghozzá ősszel.

A 2012-ben debütált széria az első felvonásával ugyan kiverte néhányaknál a biztosítékot, ugyanis egy látványban sokkalta gazdagabb programot ígért, mint amilyet adott. Ám a körülötte lengő porfelhő ellenére mind az első, mind pedig a második rész hatalmas sikert aratott a kasszáknál, és már csak ennek dacára sem érhet senkit meglepetésként, ha a Ubisoft megerősíti a jövevény érkezését.

Ahogyan a Ubi-játékoknál mostanság megszokott, ismételten magunk választhatjuk majd meg, hogy férfi vagy női hackert kívánunk alakítani (ami az AC-hez és a Far Cry 5-höz hasonlóan szintúgy nem fogja befolyásolni a játékmenetet), hogy aztán egy ártatlan Twitterező nézelődőnek tűnve kukkantsunk be a Buckingham-palota hálózatába, vagy éppen a London Eye tetején ücsörögve zavarjuk meg a közlekedő autókat. Persze mindezt célszerű némi fenntartással kezelni, hisz hogyan adhatnánk hitelt efféle galád népek szavának, mint amilyenek ezek a buheráló-betyárok?

watch-dogs-3-mockup.jpg