Bár a rajongók hosszú évekig könyörögtek egy feudális Japánban játszódó felvonásért, az Assassin's Creed Shadows egyelőre csak ellenszenvet képes kiváltani a játékosok egy részéből, méghozzá az egyik főszereplő, a színes bőrű Yasuke miatt, aki ugyan a valóságban is létezett, de közel sem volt ennyire fontos figura. Az emberek szerint a Ubisoft ezzel a lépéssel kvázi fityiszt mutatott a japánoknak, a dolog pedig odáig fajult, hogy még egy petíciót is indítottak a program törlése céljából. Erre a lépésre természetesen nem fog sor kerülni, ugyanakkor tény, hogy biztosan nem a november 15-én debütáló Shadows lesz a széria legnépszerűbb darabja, pláne a szigetország lakóinak körében.

Ha mindez esetleg nem lenne elég, most kiderült (az észrevételt a Siliconerának köszönhetjük), hogy az alkotás egyik koncepciós rajzán egy olyan zászló található, amely engedély nélkül került felhasználásra, a Ubisoftnak tehát egy botrány kellős közepén kellett bocsánatot kérnie a baklövés miatt. Az alant látható képen bejelöltük a szóban forgó elemet, ami egy történelmi hagyományőrző csoporthoz, a különböző fesztiválokon és jeles eseményeken fellépő Sekigahara Teppo-taihoz tartozik, ez pedig a csapat egyik tagjának is feltűnt.

assassins-creed-shadows-ubisoft-japan-zaszlo.jpg

A csoporttól végül a Ubisoft Japan kért elnézést X-en, kihangsúlyozva, hogy nem használják többé a galibát okozó képet (pontosabban képeket, mert kiderült, hogy kettő van), kivéve egy esetben, a gyűjtői kiadás művészi albuma ugyanis már ki lett nyomtatva, szóval abból nehéz lenne eltüntetni. Alant egyébként láthatjátok, hogy miként fest a zászló a valóságban, amivel a játékban már egészen biztosan nem fogunk találkozni – ellenben Yasukéval, aki értelemszerűen marad a helyén.