• Tegnap érkezett a hír, hogy az EA elkaszálta az EA Vancouver Star Wars játékát
  • A kiadó most kommentálta az eseményeket
  • A közleményükben kifejtették, hogy a jövőben több Star Wars játékot csinálnak majd

Tegnap röppent fel a hír, hogy az EA elkaszálta az EA Vancouver nyílt világú Star Wars játékát. Bár hivatalos indokokat nem kaptunk, a projekthez közel álló források azt állították, hogy a kiadónak olyan címre volt szüksége, mely legkésőbb 2020 végén megjelenhet, az egyszerűen csak Orca néven emlegetett játék viszont túl nagy és komplex volt ahhoz, hogy ezt a határidőt tartani tudja. Ennek megfelelően a projektet kukázták, az EA Vancouver csapata pedig egy kisebb nagyságrendű Star Wars játékon kezdett dolgozni.

Most pedig az EA is kiadott egy közleményt, melyben ugyan nem térnek ki szó szerint a döntésük indokára, szavaik így is eléggé összecsengenek azzal, amit a projekthez közel álló források korábban nyilatkoztak. A kiadó közleménye alább olvasható:

„Különféle spekulációk kaptak szárnyra az egyik Star Wars projektünk körül. A vancouveri csapatunk által végzett nagyszerű munka folytatódik, és idővel jövőbeli Star Wars tartalmakhoz és játékokhoz fog vezetni, ahogy ez a kreatív munka természetes velejárója. Teljesen elköteleztük magunkat még több Star Wars játék gyártása mellett, nagyon izgatottak vagyunk a Respawn által készített Star Wars Jedi: Fallen Order miatt, és több részletet is megosztunk majd az új projektjeinkről, amikor eljön az idő.”

star-wars-koncepcio-jedi-droid.jpg