• Az ingyenes PS5 / Xbox Series X upgrade-ekről beszélt az EA
  • Náluk is lesznek játékok, melyeknél ingyen át lehet térni a nextgen verzióra

A Microsoft kifejezetten játékosbarát megoldást jelentett be az Xbox Series X kapcsán a Smart Delivery programmal, ami azt takarja, hogy ha megveszel egy játékot a mostani generációra, ami később az új konzolra is megjelenik, akkor ingyen megkapod a nextgen verziót is. A kezdeményezéshez azóta külsős partnerek is csatlakoztak, a Cyberpunk 2077 és az Assassin's Creed Valhalla esetében legalábbis biztosan lesz ingyenes upgrade, most pedig kiderült, hogy jó eséllyel PS5-ön is lehet számítani hasonlóra.

az-ea-nel-is-lesznek-ingyenes-nextgen-verziok.jpg

Erre az EA pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen szavai utalnak, aki a friss üzleti jelentés kapcsán tartott beszámolóban úgy fogalmazott: lesznek olyan jelenlegi generációs címek az idei megjelenések között, melyeknél extra költség nélkül lehet majd váltani a nextgen verzióra, amikor az megjelenik.

Konkrét játékokról nem esett szó, de a FIFA 21 ideális jelöltnek tűnik, hiszen ez szokás szerint szeptemberben fog megjelenni, míg a PS5 és az Xbox Series X csupán az év végén fognak a boltokba kerülni, ha minden jól megy. Aki tehát mind a játék, mind valamelyik új konzol vásárlását tervezi, annak nem kell dilemmáznia, hanem nyugodtan megveheti a játékot a megjelenéskor, tudván, hogy később ingyen megkapja belőle az újgenerációs verziót is.