GURU Extra A hírek popupjaAz Interplay egyelőre perben áll a Bethesdával, ugyanis az Elder Scrolls-sorozatot és a Fallout 3-at készítő cég többek között azzal vádolja az eredeti Fallout 3-akat kiadó Interplayt, hogy "nem elég gyorsan fejleszti az MMOG-t", így tulajdonképpen visszatartja egy ilyen játék megjelenését. Az Interplay erre a vádakra úgy válaszolt, hogy gyorsan kiszivárogtatta a játékból készülő első képeket.

A The Vault értesülései szerint ezek a képek egy magát meg nem nevezni kívánó, de mégis megbízható forrásból származnak. A forrás szerint a Project V13-ról van szó, amely nem más, mint a Fallout MMOG.

A két cég között egyébként már korábban is kenyértörésre került sor, amikor az Interplay "Fallout Trilogy" címen kiadta ismét az első három játékot, ez pedig nem tetszett a Bethesdának, mert a cég szerint "zavaróan hasonlít" a Fallout 3-ra, sőt, még azt is felrótták az Interplaynek, hogy a Good Old Gamesszen, a GameTapon és a Steamen keresztül is árusítják a trilógiát.

Emellett a Bethesda arra is felkérte a marylandi kerületi ügyészséget, hogy vizsgálják meg: van-e egyáltalán joga az Interplaynek még az MMOG-n dolgoznia, lévén megszegték a licencnek azt a részét, amely meghatározza, hogy milyen mértékben kell belevetniük magukat a munkába. (Magyarán: a Bethesda szerint az Interplay rajta ücsörög az MMOG-s licencen, de mivel nincs elég tőkéjük, emiatt pedig fejlesztőik sincsenek, ezért az égvilágon semmit sem tesznek az egésszel. Az Interplay tehát -- állítólag -- azért szivárogtatta ki ezeket a nem hivatalos képeket, hogy ezzel is bizonyítsa: "igenis dolgozunk a játékon." Egyelőre még nem tudni, nem csak "kész átverés show"-ról van-e szó...