• Ismét a PS5 kapcsán nyilatkozott az Epic Games
  • Szerintük a konzol egy mestermű, amely teljesen új koncepciók számára nyit utat

Tekintve, hogy az Unreal Engine 5 bemutatóját is a Sony konzolján ejtették meg, nem meglepő, hogy az Epic Games pozitív véleménnyel van a PS5-ről, ami miatt még a motort is át kellett írniuk. Most pedig ismételten hangot adtak ennek, az OPM legutóbbi számában ugyanis több fejlesztő is dicsérte a következő generációs masinát.

az-epic-games-szerint-a-ps5-egy-mestermu.jpg

"A PS5 egy mestermű a rendszertervezés szempontjából. Nemcsak a számítási és grafikus teljesítményt tekintve lesz óriási előrelépés, de a tárolás és az adattömörítési technológia tekintetében is forradalmi, újfajta játékokat és élményeket lehetővé téve" – mondta az egyik vezető fejlesztő, Nick Penwarden.

"A következő generációs grafika és számítási teljesítmény nemcsak még immerzívebbé teszi a játékokat, hanem teljesen új játékmenet koncepciók számára is utat nyit, melyek kihasználhatják a teljesen dinamikus környezet és bevilágítás, a még jobb fizika, az okosabb mesterséges intelligencia és a gazdagabb multiplayer élmények által nyújtott lehetőségeket" – tette hozzá Kim Libreri technológiai igazgató.