• A Diablo 2 a Blizzard egyik legnépszerűbb játéka
  • Melyből sok rajongó szívesen látna egy felújított kiadást
  • Az első két játék egyik vezető fejlesztője szerint azonban abból már elveszne az eredeti játék varázsa

A Diablo 2 egyike a Blizzard legnépszerűbb címeinek, mely a mai napig igen stabil rajongótáborral rendelkezik, így az sem meglepő, hogy egyre többen és többen követelnek egy felújított, a kor igényeihez igazított kiadást belőle. Az eredeti játékok egyik vezető fejlesztője, David Brevik, szerint azonban egy újrázás egyáltalán nem lenne jó ötlet, és nemrég a felesége streamjében azt is elárulta, miért.

diablo-2-no-remaster-01.jpg

Röviden és tömören összefoglalva Brevik szerint (aki egyébként az első Diablo vezető programozója és a Diablo 2 vezető tervezője volt anno) egy Diablo 2 Remasteredből egyszerűen elveszne az eredeti játék varázsa, már csak azért is, mert a Blizzard elhagyta a forráskódot, így mindent a nulláról kéne felépíteniük. Brevik szerint jelenleg már senki sem dolgozik a stúdiónál azok közül, akik az eredeti játék legfontosabb rendszereit tervezték, húsz év után pedig enyhén szólva is problémás lenne visszafejteni a munkájukat, és valószínűleg nem is sikerülne, így a rajongók sem azt kapnák a remastered kiadástól, amire számítanak.

Brevik végezetül a Blizzard egy másik ikonikus címének felújítását, a legendásan rosszul rajtolt Warcraft 3: Reforgedet hozta fel példaként, mondván, ez alapján egy esetleges Diablo 2 Remastered elé is alaposan visszafogott elvárásokkal lesz érdemes leülni.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!