• Már nagyban készül a Diablo 4
  • Melynek épp most tesztelték két napig az egyig régióját a Blizzard emberei
  • Akik ennek örömére a játék szociális oldaláról is meséltek egy kicsit

A Diablo 4 létezését még tavaly novemberben elismerte a Blizzard, azonban a projekt maga még nagyon messze van a megjelenéstől, és ennek megfelelően 2019 óta nem is hallottunk olyan sokat felőle. Most viszont megtört a jég, hiszen a fejlesztők nemrég két napig tesztelték a játék Dry Steppes néven futó helyszínét, ennek örömére pedig egy hosszabb blogposztban ecsetelték, hogy halad a fejlesztés és mire számíthatunk majd a kész programtól.

diablo-4-tabortuz.jpg

Ráadásul kitértek a Diablo 4 egyik legproblémásabb tartott újítására, a más játékosokkal megosztott világ bevezetésére is. A játék rendezőjeként tevékenykedő Luis Barriga szerint a multi kialakításánál arra azért figyeltek, hogy a korábbi Diablo játékokra jellemző magány itt is megmaradjon. Ennek megfelelően a fontosabb, sztorihoz kapcsolódó küldetések vagy a dungeonök kipucolásakor mindig egyedül leszünk, de ha épp csak sétálunk valamerre, simán lehet, hogy belefuthatunk egy másik utazóba.

Ha pedig néhány játékos találkozik, nem kell majd közös partyba szerveződniük, hogy összedolgozhassanak. Ha például egy városba érve azt látjuk, hogy néhány játékos épp próbálja megvédeni azt a démonoktól, minden további nélkül beszállhatunk a küzdelembe, és a végén ugyanúgy megkapjuk a magunk jutalmát érte, mintha a többiekkel közös csapatban lettünk volna.

Ti várjátok már a Diablo 4 megjelenését?

diablo-4-lilith-festek-omlott-az-arcomra.jpg

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.