Hideki Kamija, a Resident Evil 2 eredeti direktora sokat jár össze volt munkatársaival. Elmondása szerint Takeucsi Dzsunt (modellező, majd a Resident Evil 5 producere) rendszeresen faggatta, hogy megszületik-e az újrázás. Ám Takeucsi kitartóan azt állította, hogy nagyon elfoglaltak más projektekkel.

De Hideki nem csak vele szeret italozni, egy meg nem nevezett, állítása szerint vele egy időben a Capcomhoz belépő kollégája lesz a Resident Evil 2 remake direktora. A fejlesztő cég még nem tette ugyan közzé, kié a munka, de a Hideki által elhintett egyéb infómorzsák alapján a legvalószínűbb, hogy Kadoi Kazunorié (a Resident Evil és a Mega Man Legends dizájnere), a megtisztelő feladat.

„Alkotóként tekintve, ha az, amit megalkottál, olyan népszerű, hogy a mai napig visszhangja van és az emberek még mindig játszanának vele, valamint a Capcom erőforrást és időt nem kímélve újraalkotja, nagy dicsőség” – nyilatkozta Kamija, majd hozzátett: „mondom ezt attól függetlenül, hogy egy barátom foglalkozik a projekttel. Ahogy a Capcomnál dolgoznak, és amit csinálnak éppen most, az alapján biztos vagyok benne, hogy igazán kiváló játék lesz.”

A Resident Evil első részének újrafeldolgozása nagyon jól sikerült, ott nyúltak hozzá ahol szükséges volt, és ott maradt a régi, ahol kellett, erre vonatkozó tesztünket itt olvashatjátok. A Resident Evil 2 körül volt egy kis kavarodás, de az első rész második újrakiadásával ellentétben nem remaster, hanem egy teljes értékű, új alkotás lesz.