A játék a negyedik legjobban nyitó program a LEGO-videojátékok sorában a Chart Track nevű angol cég szerint. Habár a sorozat tekintetében a The Force Awakens az Indiana Jones (2008), a Marvel Super Heroes (2013) és a Batman (2008) epizódok mögött foglal helyet, ugyanakkor sikerült minden LEGO-programnál jobb nyitást produkálnia. 

A briteknél megjelenő játékok többségével ellentétben – amelyeknél mindig a megjelenés utáni hét történik a legtöbb eladás – a LEGO-játékok hetekkel, akár hónapokkal a piacra kerülésük után is kelendőek. Mivel anno a LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy esetében a második héten több fogyott a programból, mint a premiert követő napokban, könnyen előfordulhat, hogy a The Force Awakensnél is hasonló tendencia lesz megfigyelhető.

Nem csak a LEGO-játékok esetében foglalta el a The Force Awakens kocka-változata az előkelő negyedik helyet a briteknél. Szintúgy ez a negyedik legtöbbet eladott Star Wars-játék a szigetországban, a Battlefront, a Force Unleashed és a Revenge of the Sith játékváltozata után.

Annak ellenére, hogy a The Force Awakenst számos kritika érte, amiért nem tartalmazza a teljes film sztoriját, így is sikerült a héten maga mögé utasítani a Square Enix szintén most megjelent PS4-es szerepjátéká,t a Star Ocean: Integrity and Faithlessnesst (6. hely) és a Telltale címét, a 7 Days to Die-t!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

E heti brit eladási toplista

  1. Lego Star Wars: The Force Awakens
  2. FIFA 16
  3. Overwatch
  4. Doom
  5. Uncharted 4: A Thief's End
  6. Star Ocean: Integrity and Faithlessness
  7. Rocket League
  8. Grand Theft Auto 5
  9. 7 Days to Die
  10. Tom Clancy's The Division