• A DualSense kontrollerről beszélgettek a Play, Watch, Listen podcastben
  • Mike Bithell szerint az esőcseppeket is érezni fogjuk a tenyerünkben

Jó ideje tudjuk már, hogy a PlayStation 5 kontrollerének egyik fő újítása a haptikus visszajelzés lesz, mely a korábbi rezgést váltja le egy modernebb technológiával, az eddiginél sokkal részletesebb érzéseket generálva a tenyerünkben. A Play, Watch, Listen podcast legújabb adásában pedig most iparági bennfentesek - név szerint az IGN volt írója, Alanah Pearce, Austin Wintory zeneszerző (Journey), Mike Bithell dizájner (Thomas Was Alone) és Troy Baker szinkronszínész - beszélgettek arról, mire is lesz képes a DualSense néven futó újgenerációs irányító.

az-esocseppeket-is-erezni-fogjuk-a-ps5-kontrollerevel.jpg

A beszélgetés abból indult ki, hogy Wintory a zenéről és a hangokról beszélt - például arról, amikor valódi eső zaját rögzítik a játékokhoz. Erre reagálva Bithell elmondta, hogy "imádni fogod, amit a PS5 kontrollerével csinálnak", amit aztán ki is fejtett: a haptikus visszajelzésnek köszönhetően az esőcseppeket is érezni fogjuk a tenyerünkben.

Bithell szerint egyébként nemcsak a kontrollerről van szó, hanem a hangzásról is, melyre szintén nagyon komoly hangsúlyt fektet majd a Sony a különféle 3D audio megoldásokkal: ha például egy zivatarba kerülsz, akkor egyedi esőcseppek millióival fog dolgozni a játék. Reméljük, hogy a júniusra tervezett első PS4-bemutató során ebbe is belekóstolhatunk majd - legalábbis egy prezentáció formájában.