Az LG Electronics (LG) a 2022-es IFA kiállításon egyúj, innovatív televíziót mutatott be: az LG OLED Flex (LX3 modell) a világ első állítható íveltségű, 42 hüvelykes OLED készüléke. Az LG OLED Flex ideális választás mind a konzolos, PC-s és felhőalapú játékokhoz, mind pedig az élő TV-közvetítésekhez és tartalomstreaming-szolgáltatásokhoz. Az LX3 nagyméretű kijelzőjének görbülete a teljesen sík állapottól a látványosan íveltig (900R) hajlítható, így húszféleopció közül választható ki a képernyő ideális íveltsége, amivel valóban személyre szabottá válik a felhasználói élmény.

Az LG OLED Flex újszerű kialakítását az LG külön háttérvilágítás nélküli, önálló fénykibocsátásra képes OLED pixeltechnológiája teszi lehetővé. Akár lapos, akár hajlított állapotról van szó, az LG OLED evo technológiával felszerelt LX3 készüléke ugyanazt a kivételes képminőséget és teljesítményt nyújtja, amely az LG OLED márkát világszerte népszerűvé tette. A kivételes kontrasztarányt, mély feketét, rendkívül pontos— tanúsítottan 100 százalékos színhűségű — színmegjelenítést, villámgyors, 0,1 milliszekundumos válaszidőt és alacsony bemeneti késleltetést garantáló LG OLED Flex-el a felhasználók a képernyőn zajló események részesének érezhetik magukat.

lg-oled-flex02.jpg

A valósághű képmegjelenítés —amit az ötödik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzor és az LG egyedülálló képi algoritmusai biztosítanak —, az LG OLED FLEX esetében szemkímélő tulajdonságokkal társul: számos tanúsítvány bizonyítja az OLED képernyő villódzás- és tükröződésmentes mivoltát. Mivel az LX3 OLED képernyője kíméli a szemet, a felhasználók hosszabb ideig élvezhetik komfortosan kedvenc játékaikat és műsoraikat.Az LG szuper tükröződésmentes (SAR) bevonata tovább csökkenti a zavaró vizuális tényezőket, így a felhasználók minden figyelmüket a képernyőre összpontosíthatják.

A kizárólag az LX3-ban elérhető új Game alkalmazásban egyéni képernyővédők, és népszerű alkalmazásokhoz— például a Twitchés a YouTube— irányító parancsikonok érhetők el, illetve egy helyen tekinthetők meg a csatlakoztatott külső beviteli eszközök. Az OLED Flex az LG Gaming Optimizer megújult verzióját kapta meg: a funkció a játékosok számára ideális képi és hangbeállítások széles kínálata mellett az az egyes játékműfajokhoz igazított, testreszabott hangbeállításokat tesz elérhetővé. A kifejezetten játékokhoz fejlesztett hangbeállítások kezelőfelületén ki- és bekapcsolható a hangszínszabályozó, a mesterséges intelligencia által vezérelt hangszabályozó (AI Game Sound) és a Dolby Atmos, valamint kényelmesen hozzáférhetők egyéb élvonalbeli hangbeállítások is, így a felhasználók minden részletében a saját ízlésükhöz igazíthatják a játékélményt.

Az LX3 kiváló hangzást is garantál: a készülék elején két 40 W-os hangszóró kapott helyet, amelyekkel a tévézés és a játék még teljesebb élményt jelent. A beépített Dolby Atmos támogatással pedig a televízió még tisztábbá, teltebbé és élénkebbé teszi a funkcióval kompatibilis tartalmak hangzását.