Az osztag neve: halálMiután az erotikus részleg olyan magasan volt, hogy még székről sem értük el - meg nem is nagyon érdekelt bennünket a Ciccolina Lovas Kalandjai című mozi -, választásunk a horrorfilmekre esett: két Rémálom az Elm utcában, valamint egy Erdő Szelleme (Evil Dead) mellé "miért ne" alapon bezsákoltuk James Cameron klasszikus horrorját, a Bolygó neve: Halált is. Az első háromról biciklizés ürügyén kimaradtam, azonban a jó isten se mentett meg attól, hogy végigrettegjem a negyediket: a savat vérző, lelketlen szörnyetegek olyan szinten égtek bele az emlékezetembe, hogy a mai napig megborzongok rajtuk, még akkor is, ha mostanában filmvásznon már csak értékelhetetlen fércmunka formájában találkozhatok velük. Pár hónapja hosszas hallgatások után a SEGA bejelentette, hogy megszerezték a kultikus sorozat videojáték-jogait, és már akkor fény derült arra, hogy legalább monitorokon megvan újra az esély a rettegésre, a hatalmas közönségsikernek számító Brothers in Arms készítői kapták meg ugyanis ezt a munkát, akiket én mégsem a második világháborús ámokfutások, hanem a Half-Life első részének küldetéslemeze miatt szeretek és tisztelek. Azóta azonban nagy volt a csend a projekt körül, egészen mostanáig...

A SEGA végül a napokban lebbentette fel a fátylat a készülő "haláli" akciójátékról, amely az Aliens: Colonial Marines címet kapta. A Twentieth Century Fox licencére épülő adaptációt tehát a Gearbox készíti, PC-re, PS3-ra, valamint Xbox 360-ra, és 2008 későbbi szakaszában debütál majd. A programban a játékos egy jenki tengerészgyalogost alakít, aki egy speciálisan kiképzett csoport tagjaként próbál meg szembenézni az idegenekkel, eddig soha nem látott izgalmak és feszültség közepette. Miközben átrágjuk magunkat a teljesen eredeti történeten, amelyet Bradley Thompson és David Weddle írtak (az úriemberek főképpen a Battlestar Galactica, itthon Csillagközi Romboló címen futó sci-fi sorozaton ügyködtek eddig), szembe kell néznünk a klasszikus filmek atmoszférájával (kiemelten nem tekintik annak a fejlesztők se az Alien negyedik, se az Alien vs. Predator sorozat egyik részét sem), az új generációs technológiai megoldások segítségével pedig át kell élniük egy eddig még soha nem látott Aliens-tapasztalatot.

Felvértezve a klasszikus mozik (illetve, mozi, miután a sajtóanyagban végig az Aliensre, vagyis a Bolygó neve: Halálra utalgatnak) fegyvereivel. esélyünk lesz pulse rifle-vel és lángszóróval aprítani a xenomorph-okat, valamint számtalan új felszerelés és képesség segítségével igazán átélni a rettegést. Klausztrofóbiás helyszíneken, lenyűgöző zenével, valamint ijesztő jelenetek tucatjaival operálnak majd, főhősként pedig egy egész osztaggal kell navigálnunk a speciálisan a program számára elkészített helyszíneken. Ha pedig magányosan nem érzünk elég bátorságot a vérengzéshez - amelyre majd egy teljes elemében interaktív, és lenyűgöző egyszemélyes kampány során lesz lehetőség -, akár három barátunkkal vállt vállnak vetve is végigirthatjuk a ránk törő agresszorokat. (Több multimód felfedésre kerül majd a továbbiakban, még a megjelenés előtt, a pletykák szerint szinte biztos visszatér az Aliens vs. Predator játékok "túlélőshow-ja", amelyben minél tovább állva kell maradnunk.) Végül egy kis érdekesség: 1979-es debütálása óta az Alien és három folytatása több mint 550 millió dollárt és számtalan díjat söpört be, többek között két Oscarra is sikerült szert tennie.