5. DORMIN

A Shadow of the Colossus eseményei mögött álló bábmesterről, ahogy a játék többi fontos részéről, csak kevés információ áll a rendelkezésünkre. Csupán annyi biztos, hogy egy börtönbe zárt ősi teremtményről beszélünk, amely szabadulni akar. Dormin, kihasználva az adandó alkalmat, egyezséget köt a játék főszereplőjével, Wanderrel: felajánlja neki, hogy ha végez 16 kolosszussal, feltámasztja halott kedvesét.

A játékban Dormin egy gonosz teremtményként kerül bemutatásra, hiszen Wandert kihasználva próbál szabadulni a talán több évtizedes vagy évszázados rabságából, s noha betartja az ígéretét és feltámasztja hősünk kedvesét, ezzel csak további bánatot okoz, hiszen Wander a folyamat során az eredetileg megismert formájában megszűnik létezni. Ugyanakkor az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy valójában Dormin áldozat, akit egy másik, valóban gonosz társaság vagy erő tartott fogva.

Nem tudjuk, és valószínűleg már nem is fog kiderülni, hogy pontosan miért zárták börtönbe vagy mik a tervei, de az biztos, hogy nélküle kevésbé lett volna izgalmas a játék során megtett út. Ezzel a bűnbe vivő, manipuláló alakkal az alapvetően egyszerű szerelemi történet egy extra dimenzióval bővült, hiszen kiderült, hogy nem körülöttünk forog a világ, sakkfigurák vagyunk nálunk jóval nagyobb erők játszmájában, s az a világ, amit sikeresen forgattunk fel, sokkal több titkot rejt, mint amennyit elsőre mutat.

Az öt legjobb főellenség
A mezopotámiai Nimród király hatalmas vadász volt, az erő szimbólumaként tekintettek rá. Nimrod visszafele olvasva Dormin.

 

4. BOWSER

Mario és Bowser között már több mint két évtizede feszülnek ellentétek, melynek középpontjában természetesen az áll, hogy az óriás teknőc-sárkány folyton elrabolja a birodalom hercegnőjét, Mariónak, az egyszeri vízvezeték-szerelőnek pedig újra és újra meg kell mentenie a bajba került hölgyet. Ez a felállás a sorozat elindulása óta nem igazán változott, de nem is kell, hogy ennél komolyabb vagy összetettebb történetet kapjunk, hiszen a Nintendo mindig a játékmenetet helyezi előtérbe.

Platformoktól és korszakoktól függetlenül arra a játékosok mindig számíthatnak, hogy a friss Mario-játékban igényesen megtervezett pályákkal és izgalmas főellenség-harcokkal találkozhatnak, mely az adott játék addig a pontjáig megtanult elemeket mind számon kéri. Bowser tehát soha sem a karakterével tűnt ki a főellenségek panteonjából, hanem azzal, hogy szórakoztató végső próbát állított a játékosok elé.

Az öt legjobb főellenség
Bowsernek összesen hét gyereke van, őket gyűjtőnéven Koopalings néven ismerjük. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2