• A The Batmant Matt Reeves rendezi
  • Érzelmekben gazdag film lesz
  • A noir detektívtörténetek irányába mozdul el
  • Reeves Nolan filmjei előtt is szeretne tisztelegni

Miután Ben Affleck visszalépett a Batman-film megrendezésének lehetőségétől, a Warner választása arra a Matt Reevesre esett, aki letette nekünk a Cloverfieldet és A majmok bolygója: Forradalom című filmet, e hónap 13-án pedig jön tőle A majmok bolygója: Háború. Szóval nem éppen kispályás rendezőről van szó, még ha portfóliója nem is túl széles. Akár azt is mondhatjuk rá, hogy szökő évente egyszer foglalkozik filmekkel.

Reeves a Yahoo! Moviesnak beszélt a The Batmanről, ami az Affleck-féle Denevérember első önálló mozija lesz, noha főszerepet kapott a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában és az Öngyilkos osztagban is volt egy rövid jelenése, és persze újra főszereplő lesz az Igazság ligájában.

Reeves leginkább A majmok bolygója-trilóga főhőséhez, Caesarhoz hasonlítja Bruce Wayne-t, mivel mindkettő megtört, akik szeretnének helyesen cselekedni egy tökéletlen, korrupt emberek irányította világban. Éppen ezért lesz ez egy érzelmekben gazdag Batman-film. Stílusát tekintve a noir detektívtörténetekhez fog közelíteni, amihez inspirációt Alfred Hitchcocktól merít, ugyanakkor Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája előtt is szeretne tisztelegni, hozzá hasonlóan próbálja igen komolyan venni a filmet.

ben-affleck-bruce-wayne-batman-justice-league.jpg