Nemrég derült ki, hogy a Universal Pictures új Doom-filmen dolgozik, bár a hírt nem fogadtuk kitörő lelkesedéssel, hiszen azt Nina Bergman énekesnőtől tudtuk meg, aki éppen alákanyarította a szerződését. Mivel színésznőként eddig csak rövidfilmekben és noname filmekben szerepelt, szóval joggal nem nyitottunk pezsgőt.

Szintén aggodalomra ad okot, hogy a Variety értesülései szerint a Doom-filmen a Universal 1440 Entertainment dolgozik, ami kifejezetten csak DVD-re/Blu-ray-re, illetve online felületre, például a Netflixre készülő filmekkel foglakozik. Ők csinálták a pár napja bemutatott új Tremors epizódot, de náluk készül a következő Death Race is.

Persze egy direkt lemezre vagy online felületre gyártott produktum csak emiatt nem lesz rossz, ugyanakkor jelzi a közönség felé, hogy a Universal nem bízik annyiban a produkcióban, hogy azt moziba küldje – nagyon valószínű, hogy nem is költ rá annyit, hogy érdemes legyen moziban bemutatni. Ez persze a 2005-ös Doom után nem meglepő, de nem is bíztató.

doom-movie.jpg

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy hivatalosan még semmit sem jelentett be a Universal.