Bölcs Richárd Márk, azaz Rekál azonnal belevetette magát a FIFA 21-be, ahogy kijöttek az első kártyák. A népszerű videós a Somogy megyeiek csapatát erősíti a Megyék Csatája - Országos E-sport Versenyen a következő hónapokban. Ismerjétek meg közelebbről a népszerű youtubert, aki már 1000-nél is több videót töltött fel csatornájára!

rekal-interju-megyek-csataja.jpg

  • Hány évesen ismerkedtél meg a gaming világgal, és mi volt az első videójáték, ami igazán beszippantott?

Amióta az eszemet tudom , azóta játszok videójátékokkal. Ami először beszippantott az a 96-os Crash Bandicoot volt PS1-re, nyilván nem 4 évesen játszottam vele, de ez a játék szippantott be először!

  • Voltak-e olyan meghatározó élményeid a videójátékokkal kapcsolatban, amikre most is boldogan emlékszel vissza?

Természetesen. Bár a FIFA a fő profilom, imádom a sztoriorientált játékokat, vagy azokat amik komplexebbek. Megosztó nagyon, de nekem a Last of Us második rész volt az, amihez kellett 4-5 nap, amíg fejben összeszedem mennyi minden történt, és mennyi mindent adott. Pedig csak egy videójáték!

  • Gondolkoztál-e azon valaha, hogy profi e-sportolóként keresed meg a kenyérre valót?

Voltak gondolataim rá, hogy ha jobban odafigyelek FIFA-n belül, és több időt ölök bele akkor lehet esélyem. De véleményem szerint a szórakoztatás és az e-sport "szerep" nem fér meg egymás mellett. Nagyon ritka az akinek mind a kettő egyszerre megy, én nem tartozom közéjük. Inkább a tartalomgyártást és a közösségépítést választottam.

  • Mi a legnehezebb dolga egy streamernek ma Magyarországon?

Ha már befutott vagy, akkor az hogy mindig mutass valami újat, és maradj szerény.. ez nagyon fontos. Ha kezdő streamer vagy, akkor pedig az hogy megismerjenek az emberek, és kizökkentsd a megszokottból azokat a tartalom fogyasztókat, akiknek megvan a mindennapi rutinjuk, kit, mikor néznek.

  • Mennyiben határozza meg az életmódod az, hogy a nap 24 órájából jelentős mennyiséget töltesz a képernyők előtt?

Mint minden munka ennek is meg van az előnye és a hátránya. Panaszkodni semmiképp nem szeretnék, mert azért mégsem egy gyárba melózok napi 12 órában. Az előnyei hogy otthonról csinálod, valamilyen szinten a saját magad főnöke vagy és senki sem szól bele mit csinálj. A hátrányai pedig nyilván a sok negatív kritika ami legtöbbször nem is kritika! Az ismertség sosem csak sztárolást és bálványozást hoz magával.

  • Voltak-e olyan pillanatok, amikor fontolgattad, hogy abbahagyod a tartalomgyártást?

Néha nyilván az ember besokall, és tele a töke mindennel, ilyenkor kell egy kis szünet mint mindenki másnak... egy kis szabadság. De úgy igazán sosem voltam olyan mélyponton hogy azt mondjam hogy Én ezt unom vagy már nincs kedvem csinálni. Remélem sok évig gyárthatok tartalmakat az embereknek.

  • Szerinted ma Magyarországon meg lehet-e élni kizárólag e-sportból?

Sajnos nem nagyon van rálátásom az itthoni e-sporttal foglalkozó részlegekre, azt tudom hogy külföldön nagyon megy ez, illetve nyilván hogy itthon is vannak kezdeményezések. De pontosan nem tudom... Biztos van már akinek ez sikerült, viszont biztos vagyok benne hogy ez az ágazat növekvő tendenciát mutat jelenleg.

Ne feledjétek, hogy nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok a FIFA 21 tornára, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

(Az interjú az Esport1 oldalán jelent meg.)