Zavaros az eddigi sorsa az eredetileg a Yager fejlesztette zombis játéknak, és akkor még finoman fogalmaztunk. A 2011-es alkotás folytatását még 2014-ben jelentették be az E3 alkalmával, akkor még 2015-ös megjelenés és ezt megelőző nyilvános bétateszt ígéretével. Néhány hivatalosan is kommunikált csúszás után a kiadó átadta a fejlesztést a Sumo Digital csapatának. A számos késést követő fejlesztőváltás önmagában sem jó jel, ráadásul az egyre erősödő aggodalmakat csak tetézte, amikor körülbelül egy hónapja lekerült a Steam kínálatából a már javában előrendelhető játék.

Nos, azóta sem került vissza a digitális piactérre, és továbbra is teljes a csend övezi a programot, a Twitteren azonban most egy választ kicsikartak a Deep Silver felől.

dead-island-2-tweet.jpg

A későbbiek során több információval is szolgálhatunk, de még mindig dolgozunk rajta” – így a diplomatikus, de semmitmondó válasz, de nem hiszem, hogy bárkit is megnyugtat, mindenesetre hivatalosnak minősül, tehát még él (vagy inkább élőholt?) a projekt. Kár lenne érte ha a süllyesztőben végezné, számomra az E3 2014 legjobb trailere volt a Dead Island 2-é, most már csak a játéknak kell felnőnie hozzá, már ha egyáltalán valaha megjelenik. Elő is kotortam a videót, emlékeztetésképpen.