2011. október 21-én jelenik meg a nagysikerű Batman: Arkham Asylum folytatása, a Batman: Arkham City, amiben a Denevérember ismét felveszi a harcot Gotham legelvetemültebb gonosztevőivel. A díszes társaság egyik kiemelt tagja Rébusz (The Riddler), aki most külön bemutatkozó trailert is kapott, amit exkluzív módon egyedül a PC Guru kaparintott meg Magyarországon. A videó HD-felbontásban megtekinthető a YouTube csatornánkon, illetve azonnal letölthető a PGO szervereiről is.



Rébusz már az Arkham Asylumban is fontos szerepet kapott, hiszen ő szolgáltatta a program fejtörőit, azonban a Rocksteady első Batman játékában "személyesen" nem találkozhattunk az agyafúrt fejtörők kissé elmeháborodott megszállottjával. A bemutató tanulsága szerint Rébusz ezúttal sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd, mint az előzményben, számos izgalmas feladványt és némi akciót biztosítva a Sötét Lovagnak.

Riddler (becsületes neve: Edward Nigma) karaktere már régóta "megbízható" figurája a DC Univerzumnak, először 1948-ban bukkant fel a Detective Comics 140. számában, és hamar a Denevérember egyik legikonikusabb ellenfele lett. Rébusz hihetetlen találékony, ha fejtörőkről és rejtvényekről van szó, legyen szó akár a megoldásukról, akár a megalkotásukról, sőt, a nyomozás terén sem vall szégyent, ilyen irányú tudása már-már Batmanéhez hasonlítható. Szuperképességei nincsenek, azonban hihetetlenül alattomos stratéga. Fizikai képességei sem számottevőek, azonban igen jól ért a különböző robbanószerekhez és lőfegyverekhez, amiket előszeretettel kombinál ilyen-olyan csapdákkal és fejtörőkkel. Ez utóbbiakból bőven ki fog jutni nekünk a Batman: Arkham Cityben is. Már alig várjuk...

FIGYELEM! REJTVÉNY A TRAILERBEN!

Az alkotók -- stílusosan -- egy rejtvény helyeztek el a bemutató videóban, ha valakinek sikerül megfejtenie péntekig, az mindenképpen posztolja ki a játék hivatalos fórumára.