Kifejezetten erős hónapot zárt az amerikai videojátékos piac júniusban, hiszen az előző esztendő ugyanezen időszakához képest 18%-kal több dobozos játék talált gazdára. Ebben pedig nagy szerep jutott a Batman: Arkham Knightnak, mely kevesebb, mint két hét alatt letarolta a riválisokat, és a Top10 első helyén végzett. Ebben pedig az sem akadályozhatta meg, hogy a PC-s verzió forgalmazását felfüggesztette a kiadó, mely tulajdonképpen játszhatatlan minőségben került a boltok polcaira.

Mivel a NPD az összesítés során kizárólag a dobozos verziókat veszi figyelembe, így egy újabb megtisztelő címet is magáénak tudhat az Arkham Knight, hiszen 2015-ben csak a Mortal Kombat X-ből fogyott több eddig. Tekintve, hogy mindkét cím, valamint a The Witcher 3: Wildhunt, a Dying Light, illetőleg a júniusi hónapban harmadik pozícióban végőz Lego: Jurassic World is Warner Bros. Interactive fennhatósága alá tartozik, nem csoda, hogy a kiadó messze a legsikeresebbnek mondhatja magát idén, 217%-kal növelve tavalyi eladási eredményeit.

Az újgenerációs konzolokon bemutatkozó MMO, a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited a második helyet kaparintotta meg magának, míg a Splatoonra büszke lehet a Nintendo, hiszen Wii U-exkluzív címként még mindig az ötödik helyen tanyázik 290 ezer példánnyal megtoldva az eddigi USA-beli teljesítményét, mely összesen már 455.000 gazdára talált egységet tesz ki.    
Íme, az első tíz helyezett júniusban:

  1.     Batman: Arkham Knight (PS4, XBO, PC)
  2.     The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (XBO, PS4, PC)
  3.     Lego: Jurassic World (360, XBO, PS4, PS3, 3DS, Wii U, PC)
  4.     The Witcher 3: Wild Hunt (PS4, XBO, PC)
  5.     Splatoon (Wii U)
  6.     Minecraft (360, PS3, XBO, PS4)
  7.     Grand Theft Auto V (XBO, PS4, 360, PS3, PC)
  8.     Mortal Kombat X (PS4, XBO)
  9.     NBA 2K15 (360, PS4, XBO, PS3, PC)
  10.     Call of Duty: Advanced Warfare (XBO, PS4, 360, PS3, PC)