A Premium Friends nem csak a Battlefield 1 Premium Pass tulajdonosai számára jelent örömujjongásra okot, egy rendkívül szimpatikus húzással ugyanis úgy döntöttek a Dice munkatársai, hogy annak tulajdonosai megoszthatják barátaikkal a szezonbérlet tartalmának egy részét. Ez úgy értendő, hogy csak a “Premium” játékosok indíthatnak úgynevezett “Premium Enabled” meccseket, melyekbe meghívhatják barátaikat, ismerőseiket, így azok is játszhatnak az új pályákon. A tesztüzem a mai napon élesedik, a Battlefest rajtjával egyidőben.

Ezzel a lépéssel nem csak élénkítik az érdeklődést a játék iránt, hanem megakadályozhatják a játékosbázis feldarabolódását is. Persze azért nem minden fenékig tejfel, akadnak megkötések:

  • A “Premium Enabled” csapatokban csak a Premium Pass tulajdonosai szerezhetnek tapasztalati pontot. A többiek szerzett pontjai tárolásra kerülnek, és ha megváltják a szezonbérletet, egybe megkapják mindet.
  • Csak a Premium Pass tulajdonosai születhetnek be az adott pályát tartalmazó kiegészítő egyedi fegyvereivel és járműveivel.
  • Végül az előzőekből már sejtehető, hogy csak a Premium Pass tulajdonosai szerezhetnek az adott kiegészítőre vonatkozó medálokat és kódexeket.

Ti jó ötletnek tartjátok a kezdeményezést?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!