A Battlefield 4-ről már tudjuk, hogy visszahozza az imádott Commander módot, és hogy nagyon-nagyon szép, ám a megújult Battlelogról eddig semmi érdemlegeset nem árult el a DICE. Nos, most szerencsére megtört a jég, megérkezett az első hivatalos trailer, mely több új funkciót is bemutat az ősszel megjelenő Battlefield 4-hez.

A legnagyobb újdonság kétségkívül a tabletes és mobilos összekapcsolás: a Battlefield 4-es Battlelog-rendszer mindenhonnan elérhető lesz, és most nem csak arról van szó, hogy menedzselhetjük a profilunkat, hanem bele is avatkozhatunk a meccsekbe, mondjuk Commander módban, élőben követve a többi játékostársunk mozgását a pályán, valós időben, akár a villamoson vagy a buszon ülve. Kényelmi extra továbbá, hogy játék közben sem kell a menükben matatnunk, elég felkapnunk a telefonunkat vagy a tabletünket, és azon beállítani az új loadoutunkat, vagy keresni egy másik szervert. Bármit is csináljunk, az egyből működni fog a PC-n vagy konzolon futó Battlefield 4-ben is is.

Klasszul hangzik, nemde? Persze akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy táblagéppel, most nem profitálnak annyit az új Battlelogból -- mindenesetre a játék ugyanolyan élvezetes lesz simán gépről irányítva is. Megjelenés november 1-én várható PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, majd kicsit később PS4-re és Xbox One-ra is.

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert