A Battlefield 4-ről tudjuk, hogy nagyon szép játék lesz, és hogy megjelenése ősszel várható PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra, illetve PS4-re és Xbox One-ra. A sztoriról és a single player részről azonban eddig nem sok információt kaptunk -- leszámítva persze, hogy egy könyv lesz az előzménye. Figyelem: a lenti leírás eléggé spoileres, a játék történéseinek nagy részét lefedi, szóval csak az olvassa el, akit nem zavar, hogy elrontja a meglepetést!

Nos, most a Battlefield 4 hivatalos blogján megjelent a történet rövid összefoglalója. A játékos Daniel Recker őrmestert irányítja, aki a Tombstone (sírkő) osztag tagjaként kémkedik egy orosz tábornok után Azerbajdzsánban. Persze nem mennek simán a dolgok, hamar felfedezik az osztagot, és csak ruszki katonák tucatjainak hulláit maguk mögött hagyva tudnak elmenekülni a fiúk. Innen a USS Valkyrie nevű hadihajóra ugrik a sztori, ahol is bizonyosságot nyer, hogy a már említett orosz tábornok rosszban sántikál: lepaktált Kínával, hogy ha kitör a harmadik világháború, Oroszország támogatja ázsiai szomszédját. Ehhez persze nem árt, ha Cseng admirális sikeres puccsot hajt végre a kormány felett -- hőseink minden bizonnyal ezt igyekeznek majd megakadályozni.

Irány hát Sanghaj, ahol egy sor nagyon fontos kínai diplomatát kéne biztonságba helyezni. Természetesen ez nem sikerül, sőt, Cseng admirális bemószerolja az amerikaiakat, mondván, hogy közük volt a Jin Jié elnökjelölt elleni merénylethez. Ezt követően lefújják az épp induló választásokat, elrendelik a szükségállapotot, az ország pedig a káosz szélére sodródik. Az orosz és az amerikai tengerészet egymásnak szegezett ágyúkkal hajózik a kínai partokhoz. Itt kapcsolódik be a sztoriba egy bizonyos Laszlo W. Kovic CIA-ügynök, egy titokzatos kínai polgár társaságában, akit valamiért nagyon keres a hadsereg. A Tombsotone Kovickal és társával együtt menekül Sanghajból, hogy visszatérjenek a USS Valkyrie-re, de mivel a kommunkiációs csatornák megszakadtak, a hajó Szingapúrba megy, hogy ott találkozzon a USS Titánnal. A játékos és csapata követi a hajót, Szingapúrban pedig tűz és pusztulás vár rájuk -- innentől kezdve csak magukra számíthatnak!

Huh... nem hangzik rosszul, nemde? A Battlefield 4 elvileg komolyabb kampánnyal várja a rajongókat, és bár a fenti szinopszisból képtelenség megállapítani, hogy ez sikerül-e a DICE-nak (elvégre a sztori nem nagy szám, sokkal több múlik az előadásmódon), az biztos, hogy pár órás lövöldözésre kiváló lesz a single player tartalom.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert