Nem kevés embernél jelentett problémát, hogy a Battlefield 3 multiplayer módja előtt nem volt lehetősége arra, hogy nyugalomban próbálhassa ki és sajátítsa el a nagyobb hozzáértést követelő járművek, nevesen a helikopterek és a vadászgépek kezelését. Ebből fakadóan aztán sok szerencsétlenkedést lehet látni a multiplayer vagy a kooperatív módban -- ezen szerencsére változtatnak a DICE emberei a Battlefield 4-ben, az új játék ugyanis tartalmaz majd egy kiképzőmódot.

A Battlefield 4 eme részében a multiplayer mód feszültsége nélkül, a magunk tempójában, békésen érezhetünk rá a különböző járművek kezelésére, megtalálhatjuk a megfelelő beállításokat, illetve tesztcsatákban is részt vehetünk, hogy próbára tegyük a megszerzett tudásunkat. A játék művészeti vezetője, Lars Gustavsson abban bízik, hogy a játékosok így már magabiztosan szállhatnak síkra az online csatatereken.

A kiképzőmódban a légi és szárazföldi járművek mellett várhatóan hajók is lesznek, a víz multiplayer módban látható, minden játékos számára ugyanazt mutató szimulálására ugyanis nagyon büszke a DICE, s szeretnék, ha a játékosok is átélhetnék, milyen élmény a hullámok közt bujkálva vadászni egymásra. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert