Nagyon jó dolgok tudnak lenni a modifikációk, amikkel új pályákat, küldetéseket, sőt néha még egész történeteket is lehet készíteni, arról nem is beszélve, hogy kivételes esetekben egy-egy mod új sorozatot vagy játékstílust teremhet. Van azonban az éremnek egy másik oldala is: az, hogy a fejlesztők oldaláról rengeteg munka előzi meg egy modkészlet elkészítését, ami természetesen magába foglalja a biztonsági kockázatok mérlegelését is. Ez olyan nagy, időigényes munka, hogy sok csapat nem is vesződik ezzel -- ilyen a DICE is.

A svéd fejlesztőcsapat ugyan nagyon szeretne egy modkészletet kiadni a Battlefield 4 játékukhoz, ám ahhoz, hogy ezt megtehessék, el kellene gondolkodniuk a biztonságról és arról, hogy a motor mely részeit adják a kezünkbe. Ezt egyelőre nem teszik meg, tehát a játék megjelenésekor nem lesz lehetőség arra, hogy rajongói pályákat készítsünk, ugyanakkor a DICE általános ügyvezetője teljesen nem zárta ki annak lehetőséget, hogy egyszer elkészülhessen egy ilyen programcsomag. Karl-Magnus Troedsson elmondta: a franchise jövőjét illető beszélgetések során sokszor előkerült már a modkészlet ötlete.

Mindez persze annyira nem meglepő, ugyanis már a Battlefield 3 sem volt módosítható szabadon a már említett okoból, azaz a csalások lehetősége miatt, másrészt pedig nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy mennyire jövedelmezőnek bizonyult a Battlefield Season Pass. Hasonló kapható lesz a Battlefield 4 mellé is, vagyis rendszeres időközönként bővül a játék újabb és újabb pályákkal, valamint játékmódokkal.

A Battlefield 4 megjelenése idén novemberben esedékes PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformra, majd valamikor később Xbox One és PlayStation 4 konzolra. A folytatás komolyabb szólista kampányt, de ami még fontosabb, nagyobb és jobb multiplayer módot hoz, több játékossal, tágasabb pályákkal és a Commander mód visszatérésével. Így néz ki a program mozgás közben:

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. (PC, Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: nem ismert