• Újabb pletykák terjengenek a Battlefield 5-öt illetően
  • Az EA állítólag visszahozza a lootboxokat, de csak vizuális extrákat adnak majd
  • A játékban akár a hátunkon is tudunk majd feküdni
  • Nagyobb fókuszt kap a co-op játékmód

Újabb szivárgás a Battlefield 5 táján, ezúttal a játékmenetről is hallottunk pár érdekes álítást. Az első és legfontosabb, hogy bár a kiadó EA ragaszkodik a lootboxokhoz (tudjátok, azokhoz az in-game ládákhoz, amelyeket most mint szerencsejátékot készülnek betiltani a világ jobbik felén, illetőleg tönkretették velük a DICE előző játékaként megjelent Star Wars Battlefront 2-t), a Battlefield 5-ben található dobozokban csak kozmetikai cuccok lesznek majd, pl. fegyverskinek. A Valve-iskola megtanította a kiadót arra az értékes leckére, miszerint a játékosok akár egy fránya kesztyűskinért is képesek több ezer dollárt perkálni, szóval kár csak ezek miatt a dobozkák miatt tönkretenni az amúgy is kényes játékegyensúlyt.

Érdekes infó továbbá, hogy az EA szeretne nagyobb teret adni a kooperatív játékmódokat favorizáló vásárlóknak. Ez ugye mindig gyengécske pontja volt a DICE sorozatának, és hát a jelentés sem ad sok konkrétumot: annyit tudunk, hogy egy új játékmód "véletlenszerűen generált Conquest-küldetésekbe" dobna be közösen játsszó, azaz baráti squadban nyomuló játékosokat.

Az utolsó információ magát a küzdelmet illeti: a DICE átemelné a Rainbow Six Siege-ben látott hátonfekvést, mint játékmechanikai elemet -- ennek köszönhetően emberünk szabadabban mozoghatna "hasalás" közben, és nem is lógna ki olyan nagyon a fedezék mögül. Mi tagadás, a Battlefield 1 kissé nehézkes hasalási megoldása után ez már igencsak szükséges újításnak tűnik.

Ha hihetünk a Venture Beatnek, a Battlefield 5 (vagy ahogy a készítők stilizálják, "Battlefield V") idén ősszel jelenik meg PC-re és konzolokra, a helyszín pedig ezúttal a második világháború lesz.

Battlefield 5