• Visszatérnek az ismert kasztok és az Operations játékmód
  • Tíz pályát kapunk nyitásul
  • Hét frakció közül válogathatunk

Bár hivatalos megjelenés még nincs, egyre többet tudunk meg az idei Battlefieldről, ami állítólag megkapja az 5-ös sorszámot és a második világháborúba kalauzol el minket. Sőt legutóbb kiderült, hogy mikrotranzakció csak kozmetikai elemek szintjén lesz, és terveznek bele kooperatív játékmódot is. Most pedig újabb információkkal lettünk gazdagabbak, hála a Drakesden nevű youtubernek.

Szóval, a Battlefield 5 ugyanazt a motort fogja használni, amit a Battlefield 1 és a Star Wars Battlefront 2, vagyis a Frostbite 3 Engine-t. Karakterosztályok terén az Assaultot, a Supportot, a Recont és az Engineert emlegette Drakesden, de visszatérnek az Elite Classok, a Behemoth-ok és a Kit Weaponok is. A járművek irányítása inkább a Battlefield 4 vezetési rendszerére fog hasonlítani.

Visszatér az Operations játékmód, viszont a lőszerek már nem lesznek eltérőek, a fegyverváltozatok nem számítanak majd. A ját tíz térképpel nyit, és hét frakció közül válogathatunk, egész pontosan ezek közül: Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Szabad Francia Erők, Harmadik Birodalom, Olasz Királyság, Szovjetunió és Japán Birodalom.

leaked-battlefield-5-splash.jpg

És ennyi. Persze ne felejtsétek el, hogy mindez még csak pletyka, biztosak továbbra is csak a hivatalos bejelentés után lehetünk.