A cucc Renegade Edition névre hallgat és 60 új lappal érkezik, tele legendás lényekkel és monumentális épületekkel, melyek két új játszható frakcióhoz tartoznak. A senki földjét járó banditák igen változatos erőt képviselnek, hiszen a gyors gyalogságtól a nehéztüzérségig mindenféle harci osztály megtalálható soraikban, míg a stonekin névre hallgató elementálok masszív, erős vértezetű böszme lények, amelyek bár lassan mozognak, ám egyetlen ütésük képes porrá zúzni egy kisebb ármádiát.

A renegátok fő jellemzője független természetük és sokoldalúságuk, melyet a „kettős gömbök” (dual orbs) is fémjeleznek: nem egy, hanem két erő irányítja őket, a második speciális képességek elérését, illetve az adott lap sokkal rugalmasabb felhasználását teszi lehetővé, ezzel jelentősen kibővítve a taktikai lehetőségek tárházát. A banditák a mindent felemésztő tűzből és az álnok árnyakból merítkeznek, míg a kőelementálok a fagy és a természet gömbjeit használhatják fel.

A Renegade Booster Pack kártyacsomagok augusztus 25-től lesznek elérhetők a játék boltjában 250 BattleForge pontért, illetve 2,5 dollárért.