• Újabb játékmenetbeli részleteket ismerhetünk meg
  • A zsoldosok „mindennapjaiba” tekinthetünk bele
  • A BattleTech-ben ugyanis nem csak a robotokról kell gondoskodnunk

Második részéhez ért az a háromrészes sorozat, ami a BattleTech alapjait mutatja be. Ennek első részében a játék harcrendszerét ismerhettük meg, a második epizód pedig a zsoldos élet mindennapjait mutatja be nekünk a fejlesztők kommentárjával kísérve. Mert a zsoldos élet még a BattleTech univerzumában sem könnyű.

Mitch Gitelman stúdió menedzser szavai szerint nyílt végű játékkal állunk szembe, ahol oda megyünk, ahová akarunk, azt a megbízást fogadjuk el, amit akarunk. Bázisbiztosítás. lopás, kíséret – édes mindegy, rajtunk áll, mibe vágunk bele. A lényeg, hogy pénzt keressünk vele, amivel nem csak csatamech-jeinket, de pilótáinkat is boldogan és fitten tarthatjuk.

Merthogy minden pénzbe és időbe kerül. A pihenési időtől a mechák fejlesztésén át a pilóták lábadozásáig. Emellett ott vannak a döntéseink, merthogy azok is számítanak, és biza pénzbe és időbe kerülhetnek. Mert ugye más az, ha mindenkinek dolgozunk, és más jövedelemhez jutunk, ha elköteleződünk egyik oldal mellett. Szóval a BattleTech-ben a zsoldosok élete nem lesz egyszerű, de éppen ez a jó benne.