A Strafe első videója hatalmasat szólt internet-szerte, így nem csoda, hogy sokan azt hitték, az 1996-os viszonyokat megcélzó pörgős FPS biztos siker lesz a Kickstarteren. Most azonban úgy tűnik, hogy erről sajnos szó sincs, mi több, az is lehet, hogy a játék nem készülhet el.

A projektből egyelőre 4 nap van hátra, a kért 185 ezer dollárból pedig ezidáig mindössze 128 ezer jött össze. Az eleinte gombamód szaporodó támogatók áramlása elapadt az első gameplay-videó kiadása után, ami sajnos egyáltalán nem hasonlított ahhoz a vad őrülethez, amit a reklám sejtetett (alant megnézhetitek).

A fejlesztő Pixel Titans egyelőre nem nyilatkozott arról a kellemetlen eshetőségről, hogy a Strafe bedőlhet. Láttunk már ilyet mindenesetre: elég csak a Bugbear-féle Wreckesftre gondolni, ami a Kickstarteren bukott ugyan, de később a Steam Early Access egyik sztárja lett.

Szóval még nem kell temetni a Strafe-et, noha amennyiben valaki megengedheti magának a projekt támogatását, és nem vette el a kedvét a már említett bemutató, biztos nem árt egy backeléssel. 15 dollárért lehet egyébként miénk a játék.