• Június 9-én debütál A vizsga folytatása, A játszma a mozikban
  • 1963-ban járunk, a Kádár-kor kémjeinek életveszélyes rivalizálását követhetjük

Egyre több magyar film tűzi ki céljaként zivataros XX. századunk és annak során szerzett traumáink feldolgozását. A sort A vizsga nyitotta 2011-ben, aminek nyomán elkészült A berni követ, az 1945, az Aurora Borealis és az HBO Maxen frissen debütált A besúgó. Hamarosan visszatérünk Bergendy Péter és Köbli Norbert korszakos jelentőségű művéhez, június 9-én ugyanis mozikba kerül A vizsga folytatása, A játszma.

A Rákosi-korszakból 1963-ba, a kádári konszolidáció kezdetére ugrunk, abba az évbe, amikor az 56-os foglyok amnesztiában részesülnek. Két versengő álambiztonsági tisztet követünk, amikor egy lezáratlan ügy kapcsán felbukkan a múltból az első részben látott legendás kém. Életveszélyes játszmába bonyolódik a trió, akiket újfent Kulka János, Nagy Zsolt és Scherer Péter alakítanak. Visszatér Hámori Gabriella is a stábba, míg új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz.

jatszma600x889px1.jpg
(A kép forrása: Intercom)

A rendezői székben ezúttal Fazakas Péter (Fapad, 200 első randi) ül, a forgatókönyvet viszont ismét Köbli Norbert (A tanár, Félvilág, Made in Hungária) írta. Első teasere után ma befutott a film hosszú előzetese is, amit alább láthattok.