• A disztópikus Odabenn alkotói Hazakísérhetlek? című új szériájukra gyűjtenek Patreon oldalukon
  • Lánya rejtélyes eltűnését követően telefonos segélyszolgálatot indít egy anyuka
  • Azoknak, akik nem érzik magukat biztonságban éjjel hazafelé
  • Minden hívónak van egy története, amit érdemes meghallgatni

Több mint egy éve indult az Odabenn című magyar sci-fi hangjátéksorozat. A YouTube, a SoundCloud, az iTunes és a Spotify oldalán követhető produkció különlegessége, hogy hangeffektek révén élethű módon idézi meg a történet színhelyéül szolgáló posztapokaliptikus világot. Múlt héten zárult az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Főnixcsarnok névre hallgató fantasy & sci-fi játék- és könyvesbolt finanszírozásában készült nyitóévad, aminek főhőseit Rácz Zsuzsanna (The Witcher 3: Wild Hunt), Peller Anna (Zootropolis), Zámbori Soma (Bosszúállók: Végjáték) és Kiss Mari (Rémálmok sikátora) szinkronizálták.

Az Odabenn története a közeljövőben játszódik, amikor a meddőség és különböző természeti katasztrófák miatt a leggazdagabbak és a legjobb génállománnyal bírók elhagyják a bolygót, hogy benépesítsék az egész Naprendszert. Az emberiség nagy része magára marad, a menekültek pedig évtizedekkel később is visszajárnak az időközben hatalmas kalandparkká degradált Földre, ahol technikai fejlettségük révén bármit megtehetnek a lakossággal. A történet főhőse a callistói nagykövet fia, Athias, aki egy szerencsétlenség folytán az éhes szörnyekkel és vérszomjas törzsekkel teli kék bolygón ragad. A túlélésért folytatott küzdelem során szembesül saját fajtája kegyetlenségével, amikor segítséget kap, méghozzá a legváratlanabb formában.

odabenn-osszes-epizod-yt.jpg

A hallgatók elismerésén és a kritika sikereken felbuzdulva a sorozat készítői új hangjátékon dolgoznak. Patreon oldalukon már gyűjtik a Hazakísérhetlek? munkálatait fedező költségeket. Utóbbi a női kiszolgáltatottság és toxikus maszkulinitás témáját boncolgatja. A főszerepre Balsai Mónit (Liza, a rókatündér, Terápia) szerződtették.

fosumh2x0aidvpv.jpg

Lánya rejtélyes eltűnését követően telefonos segélyszolgálatot indít Klára, a negyvenes éveiben járó anyuka mindazoknak, akik nem érzik magukat biztonságban éjjel hazafelé. Az út során bármiről szólhat a beszélgetés, minden hívónak van egy története, amit érdemes meghallgatni. A 12 részesre tervezett nyitószezon epizódjai heti rendszerességgel debütálnak majd a PodPad felületén – a pilot március 25. óta elérhető.