• A HTC bemutatta a Vive Pro 2 VR-headsetet
  • Június 4-től lesz kapható 739 eurós áron

A nagy sikerű Vive Pro után a HTC elérkezettnek látta az időt arra, hogy lerántsa a leplet csúcskategóriás PC-s VR-headsetjének utódjáról, a Vive Pro 2-ről, amely szemenként immáron 2,5K felbontást és 120 Hz-es képfrissítést fog kínálni. A lencsék újfajta elrendezésének köszönhetően emellett a látótér is kiszélesedett: immáron 120 fokot fed le a headset, így lényegében teljesen megszűnik a "screen door" hatás.

A Vive Pro 2 kompatibilis lesz a korábbi SteamVR kiegészítőkkel is, így a Base Station 1.0 vagy a korábbi kontrollerek is működni fognak vele.

bemutatkozott-a-htc-vive-pro-2.jpg

A HTC headsetje a mai naptól lesz előrendelhető 739 eurós áron, megjelenni pedig néhány hét múlva, június 4-én fog. Lesz emellett egy komplett csomag is, benne a Base Station 2.0-val és a Vive kontrollerekkel: ez augusztus 4-től lesz kapható 1 399 eurós áron.

Ezzel párhuzamosan a HTC egyébként bemutatta az üzleti felhasználásra szánt Vive Focus 3-at is: a teljesen önálló all-in-one headset szintén 5K felbontással és 120 fokos látószöggel érkezik, 90 Hz-es képfrissítéssel. Ennek ára 1 180 euró és június 24-től lesz kapható.