A Sega még a múlt héten jelentette be új akciójátékát, a Binary Domaint, mely a Yakuza-sorozatért is felelős Sega Japan munkáját dicséri. A Playstation 3 tulajdonosok bizonyára ismerik a szériát, a többieknek azonban elég távolian csenghet a cím, mert meglehetősen rétegjátékokról van szó. A Yakuza tulajdonképpen a Shenmue-sorozat öröksége, egy olyan akció-kaland, melyben a komoly történetet mindenféle minijáték és stílusában nehezen definiálható akciószekvencia szakítja meg. Azok, akik rákapnak, egyszerűen meg vannak érte őrülve, mivel viszont nincsenek elegen, a csapat úgy döntött, hogy más területeken kamatoztatja az eddigi tapasztalatokat.

Binary Domain Binary Domain Binary Domain

Ez lesz a Binary Domain, mely játékstílusában és dizájn terén sokkal inkább ránk, nyugati játékosokra lett szabva. A történet 2080-ban játszódik Tokióban, mikor is a gépek már szinte megkülönböztethetetlenek az emberektől. Nem csak hogy érzéseik vannak, de vitatott, hogy élőlényeknek tekintsék-e őket, s mivel ez sokaknak nem tetszik az emberek közül, rövidesen háború tör ki a felek között. A főszerepben egy általunk irányított speciális osztag áll majd, kiknek feladata, hogy megállítsa a gépeket, mielőtt még ők nyerik az evolúciós küzdelmet.

A játékmenet előreláthatóan sokkal lineárisabb és klasszikusabb lesz, mint a Yakuzában, azaz TPS akcióra számíthatunk járművekkel, scriptelt jelenetekkel és egyirányú pályatervezéssel. A fejlesztők szerint azonban nem is ezen lesz a hangsúly, hanem az érzelmekkel és drámával teletömött sztorin, mely az élettel kapcsolatos filozófiai kérdéseket boncolgatja majd. Kérdés persze, hogy ez mennyire hangolható össze a már megszokott stílussal. Akárhogy is, a Yakuzákba épp elég dráma szorult ahhoz, hogy elhiggyük, ezek a srácok nem a levegőbe beszélnek.



Mindehhez meglepően reális grafikai stílus társul. A fenti képek és a trailer láttán bizonyára egyetértetek velünk abban, hogy a Binary Domain egy csodaszép játék lesz, melynek látványvilága ügyesen ötvözi a japán stílus és az amerikai akciójátékok legjobb elemeit. Egyedül amiatt bánkódhatunk, hogy bár a Sega nem csak PS3-ban gondolkodik, PC-re nem lett bejelentve a játék. A jelen helyzet szerint PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni 2012 első negyedévében.