• Pofátlan Resident Evil: Village másolat tűnt fel a Steamen
  • A Biohazard Village címében és játékmenetében is erősen hajazott a Capcom alkotására
  • Amit a Valve egy törléssel honorált

A Steam felhozatala az utóbbi időben hatalmasra duzzadt, aminek megvan a maga pozitív és negatív hozadéka egyaránt. Egyrészt a brutálisan nagy felhozatalban az ember néha valódi gyöngyszemekre is bukkanhat, ha kitartóan böngészi mondjuk az indie részleget, másrészt viszont rengeteg a harmatgyenge vagy épp egyenesen a játékosok megtévesztésére és lehúzására szakosodott cím is.

biohazard-village-lehuzas-01.jpg

Utóbbi kategóriába tartozott a Biohazard Village is a Forest Games csapatától, mely szeptember 2-án debütált az áruházban, egyértelműen azzal a céllal, hogy megtévessze a Capcom-féle Resident Evil: Village megjelenésére várókat. Már maga a cím is elég gyanús (főleg, ha hozzávesszük, hogy a Resident Evil Japánban BioHazard néven fut), de érdemes megemlíteni a Village írásmódját is, ahol vörössel ki van emelve az első négy karakter, hogy egy római nyolcast formázzon, pont úgy, mint a Resident Evil 8 esetében. Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy a játék egy túlélőhorror volt, amiben zombikkal kellett szembeszállnunk, egyből látszódik, hogy milyen sokat kölcsönöztek a fejlesztők a Capcom játékától.

A hasonlóság pedig természetesen a Valve embereinek is feltűnt, akik rövid úton a játék törlése mellett döntöttek, így a Biohazard Village-et jelenleg már nem lehet elérni a Steamen. Aggodalomra azonban semmi ok, néhányan ugyanis beruháztak rá, így a YouTube-on bármikor megtekinthetjük, miről maradtunk le. Spoiler: egy halom bugról és egy harmatgyenge játékról.